Reklama

V Aragónu začíná FIM Superstock 1000 Cup

Poprvé v sezóně 2016 se postaví na startovní rošt jezdci FIM Superstock 1000 Cupu, kterých je celkem 39 a pojedou na motocyklech celkem pěti různých značek.

Úřadující šampion Lorenzo Savadori postoupil do kubatury WorldSBK a závodí za tým IodaRacing jako týmový kolega Alexe de Angelise. Tím se uvolnilo královské křeslo pro nového šampióna.

Mezi prvními, kteří budou patřit mezi největší favority, patří určitě Turek Toprak Razgatlıoglu, loňský mistr Evropy STK600 Cupu. Ten pojede za tým Kawasaki Puccetti Racing. Vrací se ovšem Savadoriho předchůdce Leandro Mercado, a bude startovat v továrním juniorském týmu Ducati Aruba.it Racing. Nesmíme zapomenout ani na loňského vicemistra Evropy STK600, Michaela Rubena Rinaldiho.

Úřadující vicešampion Roberto Tamburini převezme motocykl Aprilia RSV4 RF v mistrovském týmu Nuova M2 Racing, jeho týmovým kolegou bude krajan Kevin Calia.

Celkem šest pilotů pojede 2016 s motocyklem BMW S 1000 RR, třeba vloni třetí Raffaele de Rosa za tým Althea. Deset jezdců bude pilotovat biky Yamaha YZF R1, na čele s Francouzem Florianem Marinem (PATA Yamaha Official Stock Team).

Marinův krajan Jeremy Guarnoni, který vyhrál finálový závod STK1000-sezóny 2015 v Magny-Cours, bude, stejně jako dalších 15 jezdců s motocyklem Kawasaki, rovněž i bývalý pilot MotoGP Australan Bryan Staring.

A nesmíme zapomenout na českého Rookieho Miru Popova s motocyklem Yamaha české stáje DRT Racing. Zde je hodně těžké odhadnout jak se umístí, přece jen dlouho nezávodil, ale body za umístění v Top-15 by měly být cílem.

K 39 stabilním jezdcům přibudou v Aragónu ještě s wild card domácí Lucas De Uiacia (Kawasaki Palmeto PL Racing) a Chilan Maximilian Scheib s BMW jako jezdec s One Event card.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama