Reklama

Už sedmý jezdec v sezóně pro Pederciniho

Po rozchodu s Lorisem Cressonem absolvuje Team Pedercini Kawasaki MS-Superbike 2022 s různými piloty. „To se ale už příští rok rozhodně nestane“, jasně říká týmový šéf Lucio Pedercini.

Po sezonní premiéře v Aragonu došlo k roztržce mezi týmem Pedercini Kawasaki a jeho stabilním pilotem Lorisem Cressonem. Od té doby nastupuje tým ze severní Itálie s různými piloty. V Assenu to byl Leon Haslam, stejně jako v Donington Parku a také minulý víkend v Portimao. V Estorilu závodil Isaac Vinales, při domácím závodě v Misanu Alessandro Delbianco a v Mostu Brian Vickers, přičemž v úvahu připadal i lokalmatador Michal Prášek. V Magny-Cours a v Barceloně dostal šanci mladý Španěl Oscar Gutierrez (23).

Body ale na privátním motocyklu Kawasaki ZX-10RR získal pouze Haslam: Bylo to ve druhém závodě v Assenu, kde bývalý vice-mistr světa byl odmávnut na P13, v Donington Parku získal v první jízdě další mistrovský bod.

Zámořské závody měl absolvovat Haslam, ale týmový šéf Lucio Pedercini nesehnal pro 39-letého Brita potřebné peníze.

V Argentině pojede za Team Pedercini stejně jako vloni lokalmatador Marco Solorza (35), který jel vloni společně s dalším lokalmatadorem Luciano Ribodinem (28) - oba dva bojovali o to, aby nedostali od špičky závodního pole celý okruh ztráty.

Protože ale chybí rychlý Indonésan, tak při závodech na Lomboku a Phillip Islandu pojede za Pederciniho volný Australan.

Týmový šéf nyní zkouší, aby se financování týmu tohoto privátního týmu srovnalo a tým mohl v sezóně 2023 normálně závodit. Od roku 1998, tedy od prvního startu v WorldSBK nevynechal Team Pedercini ani jeden závodní víkend.

„Mým cílem je neptat se jezdců, kolik jsou schopni zaplatit, nýbrž chci posadit na mé motocykly ty nejlepší volné piloty“, říká Lucio Pedercini o plánech na rok 2023.

Faktem je, že pokud rým nemusel bojovat o finance, tak piloti jako Jordi Torres, Anthony West nebo Leon Haslam byli vždy odmávnuti v Top-10.

Pokud se podíváme na loňskou sezónu, tak to bylo hodně podobné. V týmu Lucia Pederciniho se vloni postupně vystřídali následující jezdci: Jako stabilní pilot na první motocykl ZX-10RR týmu Outdo TPR Pedercini Kawasaki byl angažován Belgičan Loris Cresson a postupně si v tomto italském rodinném týmu zazávodili tito piloti: v závěru sezóny to byli na okruhu «San Juan Villium» dva domácí Argentinci Luciano Ribodino a Marco Solorza. Před nimi jezdil hodně dlouho druhý Pederciniho motocykl Ital Samuele Cavalieri - ten ale nebyl schopen dostát svým peněžním závazkům pro tento tým a tak byl celkem pochopitelně během sezóny 2021 uvolněn a nahrazen movitějšími kolegy - a dále to byli Luke Mossey, v Mostě a v Navaře řídil tento druhý motocykl týmu Outdo TPR Pedercini Kawasaki Jayson Uribe, v Barceloně, Jerezu a v Portimão to potom byl Lachlan Epis.

S výjimkou Mosseyho, ale ani jeden z výše jmenovaných pilotů v šampionátu nebodoval.

Potom dostal šanci Čech Oliver König.

Pražský Oliver König závodil v Indonésii jako týmový kolega Lorise Cressona a byl tak už 8. pilotem! tohoto italského týmu v sezóně 2021.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama