Reklama

U HRC začaly padat hlavy

Mizerné výsledky posledních dvou sezón u HRC - dvakrát šesté místo v žebříčku konstruktérů - se dle očekávání odrazily i na změně vedení továrního týmu Hondy v «premier class». První obětí je technický ředitel Takeo Yokoyama.

Už nějakou dobu se čekalo, jak bude na hodně mizerné výsledky reagovat HRC. Po skoro 15 letech pracovního vytížení je prvním «nezaměstnaným» Takeo Yokoyama.

Když odešli Shuhei Nakamoto a týmový principál Livio Suppo, tak 2018 dosadila HRC pro MotoGP řídící triumvirát ve složení: Takeo Yokoyama, Shinichi Kokubo a Tetsuhiro Kuwata

Výsledková mizérie je doslova katastrofální: Poprvé od GP Švédska 1983 třeba při GP Německa na Sachsenringu 2022 nikdo ze 4 pilotů Hondy nebodoval - nebyl odmávnut v Top-15. (pouze Bradl byl klasifikován jako 16.; A. Marquez, Nakagami a Pol Espargaro nedokončili).

Aktuální pohled na tabulky šampionátu MotoGP z pohledu fanouška Hondy je trisktní:

MS jezdců: 15. M. Márquez. 16. Nakagami. 17. Pol Espargaró. 18. Alex Márquez. (Stefan Bradl při svých letošních 8 startech v Grand Prix nezískal ani jeden bod. )

MS týmů: 9. Repsol-Honda. 10. LCR Honda.

MS konstruktérů: 1. Ducati 271 bodů. 2. Yamaha 180. 3. Aprilia 175. 4. KTM 131. 5. Suzuki 110. 6. Honda 88.

Samozřejmě, že se Honda velmi ráda vymlouvá na problémy spojené s důsledky pandemie Covid19 a s ní třeba spojené zákazy vycestování, ale: Další dvě japonské továrny Suzuki a Yamaha vyhrály 2020 a 2021 mistrovství světa jezdců.

Honda se nemůže pochlubit žádnou technickou novinkou, přitom start do sezóny 2022 byl ze strany HRC plný optimismu: V sezonní premiéře v Kataru začal Pol Esparhgaró třetím místem na pódiu, od té doby to ale šlo z kopce směrem dolů: V posledních šesti závodech Grand Prix získal pátý jezdec MS 2020 (tehdy na Red Bull-KTM) pouze jedno 14. místo - a pět «0».

Že v MS-Moto3 prohraje Honda už potřetí v řadě titul se skupinou okolo šéfa Pierera jen dokresluje celou situaci.

Vždy loajální japonský jezdec Taka Nakagami dnes dokonce prohlásil, že absolutně chybí komunikace s HRC.

Yamaha vede šampionát pilotů a Fabio Quartararo je na nejlepší cestě obhájit loňský titul.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama