Reklama

TT 2016: Billy Redmayne se smrtelně zranil

Při závodě v Scarborough havaroval při kolizi s dalším jezdcem talentovaný Billy Redmayne a veškeré umění lékařů mu už život nezachránilo, pilot z Isle of Man svému zranění podlehl.

Vloni dokázal vyhrát Billy Redmayne Junior Man Grand Prix a letos měl slavit v červnu debut při opravdovém závodě Tourist Trophy. To se ale britskému jezdci z Laxeyu už nikdy nepovede.

Závod počítající se do Spring Cupu byl pro Billy Redmayneho přípravou na vrchol sezóny. Hned v prvním kole došlo ke kolizi mezi ním a Dave Hewsonem, ovšem na úzkém okruhu Scarborough to znamenalo pro Billy Redmayneho závod poslední, zatímco Hewson vyvázl jen s lehkými pohmožděninami.

Po prvním ošetření ve Scarborough byl Redmayne transportován do nemocnice James Cook University Hospital v Middlesbroughu, ale to už byla veškerá pomoc marná, neboť Billy Redmayne utrpěl težké zranění hlavy. Jeho rodiče a snoubenka nechali odpojit přístroje a jeho životní orgány darovali jiným potřebným pacientům-

Redmayne se tak stal dalším prominentním jezdcem, který zanechal svůj život na tomto silničním okruhu na severovýchodě Anglie. V roce 1968 zde tragicky zahynul legendární mnohonásobný vítěz Grand Prix John Hartle, o šest let později pak tragicky havaroval Phil Haslam a v roce 1986 na okruhu Scarborough absolvoval svůj poslední závod Neil Robinson.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama