Reklama

Tresty v Moto3 - 25 hříšníků dostalo tresty

25 z 31 stabilních jezdců MS-Moto3 si musí v Misanu příští závodní víkend odsedět v boxu svůj trest, neboť v FP3 při Grand Prix San Marina jeli na trati příliš pomalu.

Čekání a pomalá jízda v kubatuře Moto3 zůstává i nadále velkým problémem: Minulý pátek muselo 9 jezdců na začátku FP2 zůstat sedět ve svých boxech a důležitý «track time» jim byl odebrán.

Nyní bylo potrestáno celkem 25 pilotů, neboť v FP3 Grand Prix San Marina byli v jednom úseku příliš pomalí (jedná se o 130 % pomalejší jízdy než je jejich nejrychlejší čas v daném sektoru). To je porušení pravidel článku 1.21.2 der «FIM World Championship Grand Prix Regulation» a hodnotí se jako nebezpečná jízda vůči ostatním konkurentům.

Pomalu jeli následující jezdci: Jeremy Alcoba (Kömmerling Gresini Moto3), Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse), Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team), Albert Arenas (Pull&Bear Aspar Team Moto3), Barry Baltus (CarXpert PrüstelGP), Darryn Binder (CIP – Green Power), Jason Dupasquier (CarXpert PrüstelGP), Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team), Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo), Dennis Foggia (Leopard Racing), Sergio Garcia (Estrella Galicia 0,0), Maximilian Kofler (CIP – Green Power), Jaume Masia (Leopard Racing), Stefano Nepa (Pull&Bear Aspar Team Moto3), Ai Ogura (Honda Team Asia), Khairul Idham Pawi (Petronas Sprinta Racing), Davide Pizzoli (BOE Skull Rider Facile Energy), Riccardo Rossi (BOE Skull Rider Facile Energy), Filip Salac (Rivacold Snipers Team), Ayumu Sasaki (Red Bull KTM Tech 3), Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse), Carlos Tatay (Reale Avintia Moto3), Kaito Toba (Red Bull KTM Ajo) und Ryusei Yamanaka (Estrella Galicia 0,0). K nim patří ještě Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini), jeho potrestání už ale bylo oznámeno během uplynulého závodního víkendu.

Jelikož ale Arbolino, Foggia, Masia, Pizzoli a Yamanaka se už v letošní sezóně takto provinili potřetí, tak se jejich potrestání vztahuje k posledním 15 minutám FP3. To znamená v časovém okamžiku, kdy se většinou rozhoduje o přímém postupu Top-14 jezdců do QP2.

Podruhé se provinili Antonelli, Arenas, Dupasquier, Fenati, Fernandez, Garcia, Pawi, Rossi, Salač, Sasaki, Toba a Rodrigo - ti si trest odsedí v boxech svých týmů v prvních 15 minutách FP2.

Poprvé se provinili Binder, Kofler, Nepa, Ogura, Suzuki a Tatay, jejich trest se vztahuje na prvních 10 minut FP1.

K tomu je nutno přidat následující tresty: Během závodu musí Sergio Garcia (Estrella Galicia 0,0) a Alonso Lopez (Sterilgarda Max Racing Team) absolvovat Long-Lap-Penalty, neboť způsobili při GP San Marina crashe.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama