Reklama

Testy Moto3- a Moto2 v Portimau

Na okruhu «Algarve International Circuit» u města Portimão v Portugalsku se budou od zítřka (tedy 19. až do 21. února) konat jediné oficiální testy IRTA kubatur Moto2- a Moto3- před zahájením mistrovství světa Grand Prix.

Těchto testů se zúčastní všichni stabilní piloti šampionátu silničních motocyklů obou nižších objemových kubatur, kteří byli vybráni od Dorny, IRTA a FIM. Každý testovací den začíná v 11 hodin a trvá do 19 hodin. Obě kubatury budou mít tréninkový čas odděleně a to vždy po 70 minutách 3x během každého dne.

V uplynulém období jsme zaznamenali několik dní soukromých testů pro Moto2 a Moto3. Několik jezdců vyrazilo na trať ve Valencii, jiní se objevili v Jerezu, kde se jezdilo dokonce dvakrát a skončilo se právě včera. Ale není čas na odpočinek, a tak se dvě menší třídy mistrovství světa přesouvají na Autódromo do Algarve v Portimao. Ve skutečnosti od 19. do 21. února proběhnou tři dny oficiálních testů (jediných v těchto kubaturách), které budou předcházet blížící se sezóně 2022. Tři tréninky po jedné hodině a 10 minutách na každý den, přičemž Moto3 odstartuje jako první v 11:00 ráno a střídavě s Moto2, která uzavře aktivitu vždy v 19:00 (SEČ).

Moto2

Jsou to první testy v akci se všemi protagonisty. Je to první možnost udělat si jasnější obrázek. Například dávat pozor si na nováčka Pedra Acostu, který za pouhé čtyři dny, jak se zdá, už našel ten správný pocit s KALEX týmu Ajo. Vedle něj Augusto Fernández, který ještě není v dokonalé fyzické kondici, ale je připraven ty tři dny využít na maximum. Za zmínku stojí také Ai Ogura, který se v soukromých testech objevil ve velmi dobré formě, stejně jako velmi zajímaví Španělé Fermín Aldeguer a Aron Canet, abychom jmenovali několik příkladů. Ale věnujte pozornost i nováčkům, od zmiňovaného Acosty přes Alessandra Zacconeho až po duo Yamaha VR46 Master Camp. Pamatujeme si návrat Romana Fenatiho nebo Lorenza Dalla Porta při jeho návratu po zranění plus nějaké neduhy kvůli nehodám z posledních dnů, jako měli bohužel také Filip Salač a Beaubier.

Kompletní seznam přítomných Moto2

American Racing Team: Cameron Beaubier-Sean Dylan Kelly
VR46 Team: Celestino Vietti-Niccolò Antonelli
GasGas Aspar Team: Albert Arenas-Jake Dixon
Marc VDS Racing Team: Sam Lowes-Tony Arbolino
Pons Racing: Aron Canet-Jorge Navarro
Honda Team Asia: Ai Ogura-Somkiat Chantra
Italtrans Racing Team: Joe Roberts-Lorenzo Dalla Porta
Intact GP: Marcel Schrötter-Jeremy Alcoba
MV Agusta Forward Racing: Marcos Ramírez-Simone Corsi
RW Racing GP: Barry Baltus-Zonta van den Goorbergh
Mandalika SAG Team: Bo Bendsneyder-Gabriel Rodrigo
Red Bull KTM Ajo: Augusto Fernández-Pedro Acosta
Speed Up Racing: Romano Fenati-Fermín Aldeguer
Gresini Racing: Alessandro Zaccone-Filip Salac
Yamaha VR46 Master Camp: Manuel González-Keminth Kubo

Moto3

Pokud vyjdeme z toho, co stalo v soukromých testech, tak největší pozornost je potřeba věnovat jezdcům z týmu z Leopard Racing a Deniz Öncü. Skutečně, Dennis Foggia zůstal v posledních dvou dnech bez zatížení, kvůli zranění pravé nohy, v klidu na jednu nohu, která se stále zotavuje, ale Tatsuki Suzuki ho dostatečně «nahradil» v ​​čele průběžného pořadí. Hodně o sobě nechal vědět turecký mladík z Tech3; nezapomínejme na Carlose Tataye, který trumfoval během testovacích dnů ve Valencii. Je zde mnoho mladíků, které je třeba sledovat. Nezapomeňme také na návrat Any Carrasco a zapamatujme si všechny zajímavé nováčky na startu, včetně Daniela Holgada.

Kompletní seznam přítomných Moto3

Avintia VR46 Riders Academy: Elia Bartolini-Matteo Bertelle
BOE SKX: Ana Carrasco–David Muñoz/Gerard Riu
CIP Green Power: Kaito Toba-Joel Kelso
GasGas Aspar Team: Sergio García-Izan Guevara
Honda Team Asia: Mario Suryo Aji-Taiyo Furusato
Leopard Racing: Dennis Foggia-Tatsuki Suzuki
MT Helmets – MSI Race Tech: Ryusei Yamanaka-Diogo Moreira
PrüstelGP: Xavi Artigas-Carlos Tatay
Red Bull KTM Ajo: Jaume Masiá-Daniel Holgado
Red Bull KTM Tech3: Deniz Öncü-Adrián Fernández
Snipers Team: Andrea Migno-Alberto Surra
SIC58 Squadra Corse: Lorenzo Fellon-Riccardo Rossi
Max Racing Team: Ayumu Sasaki-John McPhee
Team MTA: Ivan Ortolá-Stefano Nepa
VisionTrack Honda: Scott Ogden-Joshua Whatley



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama