Reklama

Také Gresiniho tým s motocykly Ducati

Po novém týmu ARAMCO VR46 se také tým Gresini Racing rozhodl závodit v sezóně 2022 s motocykly Ducati. V praxi to znamená, že ve startovním poli MotoGP uvidíme celkem 8 motocyklů Ducati: 2 v of. továrním týmu, 2 v satelitní stáji Pramac a 4 v zákaznických týmech ARAMCO VR46 a Gresini Racing.

V praxi to znamená, že Suzuki a Aprilia nebudou mít žádný zákaznický tým, naopak Ducati tři!

Majitel týmu ARAMCO VR46 Valentino Rossi zároveň znovu prohlásil, že v tomto rozhodnutí nehrál on sám vůbec žádnou roli, nýbrž týmový manažer ARAMCO VR46 Tebaldi.

V opačném případě by totiž došlo ke střetu zájmů, neboť #46 je stále ještě pilotem Petronas Yamaha SRT a dle všech dostupných informací bude chtít i v sezóně 2022 za tuto stáj závodit.

Mimochodem už letos financuje Rossiho MotoGP tým závodění Rossiho bratra Lucy Mariniho v Esponsoroma-Ducati 2021.

Nová majitelka týmu Gresini Racing, tedy vdova po Faustovi Nadia Padovani a oba jeho synové se rozhodli pro Ducati.

Továrny mohou za jednoho jezdce na jednu sezónu požadovat od týmu maximálně 2,2 milionu Euro jako leasing. Gresini Racing musí na sezónu najít nejen budget ve výši 10 milionu Euro, ale také druhého pilota. Fabio Di Giannantonio má sice smlouvu s Faustem od podzimu 2020, ovšem letos závodí «DIGIA» za Gresini Racing v MS-Moto2.

CEO Dorny Carmelo Ezpeleta by sice chtěl, aby každá zúčastněná továrna zároveň měla vedle Factory-Teamu také jeden zákaznický tým, ale je to momentálně těžko proveditelné v praxi, neboť Suzuki a Aprilia nebudou schopni 2022 tuto vizi splnit.

Především pro Aprilia Racing je to hodně tvrdé, neboť každá továrna, která bude mít zákaznický tým, dostane ještě extra ročně 3 miliony Euro.

I z tohoto důvodu připravila Aprilia velmi lukrativní nabídku leasingu - mluví se o částce ve výši pouhých 1,2 až 1,5 milionu Euro.

Toto nejnovější rozhodnutí Aprilie pro sezónu 2022 naopak ušetří Dorně 3 miliony, neboť Ducati stejně jako každá jiná továrna dostane tuto částku pouze za jeden satelitní tým.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama