Reklama

Také Fenati míří do WorldSSP

MS kubatury Supersport se stává atraktivní náhradní kolejí pro jezdce, kteří neuspěli v Moto2. Jen v nedávné minulosti to byli Sandro Cortese, Randy Krummenacher, Andrea Locatelli, Dominique Aegerter, Lorenzo Baldassarri, Nicolo Bulega, Philipp Öttl nebo Stefano Manzi.

Příštím pilotem z Moto2, který by rád zkusil své štěstí je Romano Fenati. 26-letý Ital jezdil ze začátku sezóny - prvních šest závodů - v týmu Speed Up od Lucy Boscoscura, ale neprosadil se.

Nyní se tento Ital o víkendu objevil v Magny Cours, kde hledá angažmá na novou sezónu 2023. V popředí jeho zájmu je především tým Ducati: CM Racing. Ovšem zájem o Fenatiho má také ředitel závodního oddělení Yamahy Andrea Dosoli či Manuel Puccetti (Kawasaki).

Fenatiho úspěchy jsou neoddiskutovatelné: 13 vítězství v závodech Grand Prix, 29 pódiových umístění.

Fenati patřil k největším talentům Grand Prix a byl přirovnáván k Lorisi Capirossimu. Ovšem proslul také svými eskapádami jak na trati, tak i mimo: 2016 po potyčce s jistým «Ucciem» v boxu týmu VR46 následovalo jeho vyhození z Rossiho stáje. O rok později v Moto2 při souboji s krajanem Stefano Manzim zatáhl na rovince levou rukou za jeho brzdovou páčku. Nejdříve dostal trest na 2 závody Grand Prix, později z toho byl roční zákaz závodění.

Jeho kariéra se momentálně po 164 závodech skončila a Romano Fenati sedí nečinně doma.

V MS-Supersport chce Fenati nastartovat novou kariéru.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama