Reklama

Také Balda do WorldSSP?

S novými pravidly se otevírají nové možnosti v kubatuře MS-Supersport. A grid se tak otevírá i pro jiné značky. Tuto příležitost některé značky určitě využijí: Po Ducati s V2 o objemu 900 ccm se chystá i kultovní značka MV Agusta s motocyklem F3 800 RR.

Tento motocykl nyní za zavřenými dveřmi okruhu v Jerezu testoval i «Balda». 25-letý Lorenzo Baldassarri závodil v prostřední kubatuře Grand Prix od roku 2014 a během 135 startů v Moto2 & 17 v Moto3; celkem 5x vyhrál a získal celkem 12 pódiových umístění - vše v Moto2. V poslední sezóně závodil právě s motocyklem MV Agusta, ovšem vůbec se mu nedařilo (MS Moto2; 3 body = 31. místo).

V sezóně 2019 přitom patřil «Balda» se třemi vítěznými závody k Top pilotům v prostřední kubatuře Grand Prix.

Tým Andrea Quadrantiho je připraven s novým strojem F3 800RR zaútočit v nové kubatuře Supersport na nejvyšší stupně vítězů v prostřední kubatuře silničních motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým.

Nezapomínejme, že v posledních čtyřech letech pocházeli všichni mistři světa v MS-Supersportech z MS-Moto2: Sandro Cortese (2018), Randy Krummenacher (2019), Andrea Locatelli (2020) a Dominique Aegerter (2021).

Zda se objeví opravdu Lorenzo Baldassarri v MS-Supersport, není možné momentálně potvrdit: „Chci závodit v MotoGP, to je moje priorita. Ale pokud by paddock WorldSSP byl tím správným přestupovým schodkem k mému cíli, tak by tento odvozený paddock mohla být příležitost.“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama