Reklama

Spielberg: Moto2- a Moto3 testují od úterý

26. a 27. července testuje řada renomovaných týmů z kubatur Moto2 a Moto3 ve Spielbergu pro následující závod GP Rakouska, který se koná 14. srpna.

Po GP na Sachsenringu 17. července si mohly týmy z MS-Moto3- a Moto2 užívat letní dovolenou, neboť do dalšího závodu MS ve Spielbergu 13./14. srpna při GP Rakouska byly ještě tři volné neděle.

Předtím ale testovaly týmy Honda z Moto3 a některé týmy z Moto2 minulý týden v Brně. Nyní si KTM pronajala závodní trať ve Štýrsku 26./27. července (úterý a středa) a některé týmy z dvou objemově slabších kubatur s přidaly s testováním na Red Bull Ringu.

V Moto3 zde budou zastoupeny všechny týmy KTM s výjimkou týmu SKY-VR46 „The Doctora“ (Fenati, Bulega a Migno): Red Bull KTM (Brad Binder, Bo Bendsneyder), RBA (Gabriel Rodrigo, Juanfran Guevara), Leopard Racing (Fabio Quartararo, Joan Mir), Schedl Racing (Philipp Öttl) a MH6 (Maria Herrera).

Rossiho svěřenci z týmu SKY-VR46 absolvovali už mnoho testovacích dnů a nyní jsou doma v Misanu na privátních testech.

Ze stájí Moto2 zde budou k vidění: Ajo Motorsport (Johann Zarco), CarXpert Interwetten (Domi Aegerter), Garage Plus Interwetten (Tom Lüthi), Leopard Racing (Danny Kent, Miguel Oliveira), Paginas Amarillas HP 40 Pons (Alex Rins, Edgar Pons), AGR (Marcel Schrötter, Axel Pons) stejně jako Dynavolt Intact GP (Jonas Folger, Sandro Cortese), Speed-up (Simone Corsi) a Marc VDS Racing (Alex Márquez, Franco Morbidelli).

Vstup je volný po oba dva dny. Při testu MotoGP 19. a 20. července se zde sešlo 3.500 fanoušků. Tovární pilot Ducati Andrea Iannone byl nejrychlejším časem 1:23,240 min, což znamenalo průměrnou rychlost na okruhu Red Bull Ring 187 km/h.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama