Reklama

Smržův tým po Aragónu

První dva letošní závody má za sebou i tým Accolade Smrz Racing, kde letos závodí dva Španělé. A jak se jim dařilo?

José Luis Perez Gonzalez skončil 19. v dramatickém prvním závodě v Aragonu. Victor Rodriguez po pádu závod nedokončil.

Tým Accolade Smrz Racing se těšil z pozitivního výsledku v ranním Superpole kategorie World Supersport 300, ve kterém si Victor Rodriguez zajistil 10. pozici na startovním roštu do prvního závodu sezóny ve španělském Aragonu, pouze 0,6 sekundy za polemanem, kterým byl T. Kawakami. José Luis Perez Gonzalez se kvalifikoval 22., se ztrátou 1,6 vteřiny.

První závod odstartoval ve 12:45 s 44 jezdci na startovním roštu. Victor Rodriguez bohužel odstoupil po pádu v úvodní části závodu, když bojoval o přední pozice ve velké skupině. Přestože byl závod předčasně ukončen červenou vlajkou, José LuisPerez Gonzalez závod dokončil na 19. pozici, po velkém souboji s několika soupeři.

#19 Victor Rodriguez Nuňez: „Dnes jsem byl moc spokojený s výsledkem v kvalifikaci. Podařilo se nám postupně zlepšit čas a několik dalších věcí. V závodě jsem měl malý problém, a možná jsem chtěl příliš moc příliš brzy. Uvidíme, jestli se nám podaří něco vymyslet na zítra abychom byli schopni se udržet s čelní skupinou.”

#73 José Luis Perez Gonzalez: „Superpole se nám nepovedlo podle plánů, ale závod je důležitější. Dneska to bohužel nevyšlo tak, jak bych si přál, ale zítra máme druhou šanci. Doufám, že informace, které jsme dnes získali v závodě nám pomůžou k lepšímu výsledku. ”

Jakub Smrž (manažer týmu): „Kvalifikace se povedla oběma jezdcům, Victor byl 10. a José Luis 22., přestože se mu nepovedlo ani jedno rychlé kolo. Victor neměl ideální start a ve snaze dostat se dopředu ho potkal pád, který bohužel předčasně ukončil jeho závod. Nicméně i za tu krátkou chvíli dokázal ukázat, že má na to bojovat s předními jezdci. Úvod závodu nebyl ideální ani v případě José Luise, sice to později dohnal, ale už to na body nestačilo. Přestože první závod neproběhl přesně podle našich představ, kluci odvedli skvělou práci. Zítra máme druhou šanci a věříme, že to bude lepší.“

José Luis Perez Gonzalez s prvnímy body, Victor Rodriguez pro chybu soupeře nedokončil

Smíšené podmínky čekaly v neděli jezdce na okruhu MotorLand Aragon, aby okořenily první závodní víkend letošní sezóny Mistrovství Světa Superbiků. Přestože ranní warm-up se jel na mokru, na odpolední druhý závod kategorie World Supersport 300 přestalo pršet.

Victor Rodriguez se stal obětí pádu v první zatáčce prvního kola, který zavinil jeden z jeho soupeřů, a po kterém závod nedokončil.

Závod se naopak povedl Josému (Luis Perez Gonzalez), který se držel v čelní skupině až do kontaktu s jiným jezdcem, po kterém ztratil několik vteřin. I přesto si však dokázal dojet pro 3 body za 13. pozici v cíli a první body sezóny pro tým Accolade Smrz Racing.

#73 José Luis Perez Gonzalez: „První závodní víkend je za námi. V tréninku jsme hodně zapracovali, abychom byli připraveni na Superpole a oba závody. Kvalifikace neproběhla podle představ, a můj start do prvního závodu také nebyl ideální, s 19. pozicí v cíli. Dnes ráno se jelo na mokru, takže jsme museli vyzkoušet jiné nastavení pro případ, že by byl druhý závod také na mokru. Druhý závod se nám povedl, byl jsem schopen se udržet s čelní skupinou. Škoda jen, že do mě potom narazil jiný jezdec. I tak se nám podařilo dojet na 13. pozici, a tudíž na bodech. Chtěl bych moc poděkovat celému týmu za odvedenou práci.”

#19 Victor Rodriguez Nuňez: „Tento víkend i v předsezóně jsme odvedli hodně práce, ale štěstí jsme tentokrát neměli. Ale i to patří k závodům. Víme, co je třeba zlepšit. Včera to byla zcela moje chyba, chtěl jsem příliš mnoho, ale dneska v závodě jsem nemohl nic dělat. Celkově jsme měli možnost vidět, že když jedu sám, tak jsem schopen být velmi rychlý, ale když jedu ve skupině, tak nám chybí rychlost a nejsem schopen přidávat plyn tak, jak bych si přál. Na tom teď musíme zapracovat.”

Jakub Smrž (manažer týmu): „Pocity jsou rozdílné, co se našich dvou jezdců týče. U Victora to byla smůla tento víkend, jelikož nedokázal proměnit povedenou kvalifikaci za body v závodech. Nicméně nám i tak ukázal, že má rychlost na to, aby jel v první skupině. Také jsme měli nějaké problémy s motorkou, které se nám podařilo vyřešit. Škoda toho pádu, který nezavinil. Co se týče José Luise, také jsme dělali nějaké úpravy na motorce, a evidentně to fungovalo. Dneska jel závod v přední skupině až do nezaviněného kontaktu s jiným jezdcem, po kterém něco ztratil. I tak dojel na bodech, takže velká spokojenost. Určitě máme na čem stavět – máme dva jezdce, kteří jsou schopni jet vpředu. Teď bude čas na nějaké testování, abychom dali dohromady co je třeba zlepšit. Chtěl bych poděkovat jezdcům za skvělý přístup a celému týmu za skvěle odvedenou práci. První závody jsou vždy náročné, ale vše fungovalo na 100 %, a jsem plně přesvědčen, že se letos máme na co těšit.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama