Reklama

Šestá oběť Tourist Trophy 2022: Olivier Lavorel

Letošní ročník Tourist Trophy rozhodně nebude v historii zapsán mezi ty šťastné: Dnes v noci zemřel Olivier Lavorel a stal se šestou obětí ročníku 2022. Už před ním se totiž stali obětmi Tourist Trophy 2022 Mark Purslow, César Chanal, Davy Morgan, Roger a Bradley Stocktonové.

První letošní závod Tourist Trophy Side 4. června 2022 trval pouze několik minut a musel být přerušen: Po absolvování o něco více než kilometru závodu havarovali francouzský nováček Tourist Trophy Cesar Chanal a jeho spolujezdec Olivier Lavorel v úseku «Ago´s Leap», když pilot ztratil po skoku kontrolu nad svým tříkolovým strojem a narazili přímo do zdi.

Nejdříve byl od pořadatelů prohlášen mrtvým spolujezdec Lavorel, později se zjistilo, že z nepochopitelných důvodů došlo k záměně osob a obětí je pilot sajdkáru Chanal.

35-letý spolujezdec Olivier Lavorel z Annecy se ukázal jako velký bojovník a nejdříve v nemocnici Noble´s Hospital, později po leteckém transportu domů do Francie, dlouho bojoval úspěšně ve svém důležitém závodě. Tento svůj poslední závod ale v noci z 24. na 25. října bohužel prohrál. Lavorel se tak stal 266. obětí závodů Tourist Trophy na Isle of Man.

R.I.P.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama