Reklama

Saxoprint 2018: O Kornfeilovi se rozhodne na Masecu a na Spielbergu

Německý tým Saxoprint-Peugeot pojede příští rok s motocykly KTM. Zda ale zůstane Jakub Kornfeil, je otázkou. Má během dvou závodů v Brně a v Rakousku možnost dokázat své jezdecké umění.

Po oznámení, že se Mahindra koncem sezóny vzdá další účasti v MS-Moto3, byla v týmu Saxoprint majitelů Ingo a Floriana Prüstelových definitivně konkretizována otázka materiálu a sezónu. Bude to rakouská značka KTM.

Nyní se musí vyřešit ještě jezdecké obsazení na sezónu: „Jakub Kornfeil má po Sachsenringu před sebou ještě dva okruhy, které mu vyhovují. Musí ale něco ukázat“, říká jasně a srozumitelně podnikatel v logistice Ingo Prüstel a hned vysvětluje: „Minimálně musí být lepší než oba dva Rookies jako jsou Dalla Porta a Bezzecchi. S těmi musí nejen závodit na stejné úrovni, vždyť mají k dispozici úplně stejný závodní materiál. U našeho Rookieho Patrika Pulkkinena z Finska máme program na 2 až 3 roky, nikdo nemůže dopředu vědět, jak se tolik cestování odrazí na 16-letém chlapci. A byly to také zámořské závody. Ovšem Patrik je neustále za dalšími Rookies o 1 sekundu, to by se mělo v příštích závodech změnit. My jsme se dosud nerozhodli, zda u nás zůstane dále. Jasně, že Peugeot není žádný super závodní materiál, ale jedno je jisté: 50% je jezdec, 50% pak materiál. A každý dobrý jezdec na sebe vždy aspoň jednou upozornil i se špatným materiálem“.

A kteří jiní jezdci by přicházeli v úvahu? „Bezzecchi je nyní u VR46 Academy, to by pro nás bylo hodně zajímavé. Ale musíme počkat, jak se rozhodne on. U Bulegy není vůbec jasno, zda zůstane v SKY VR46. A musíme se pozorně podívat, kdo přijde z CEV. Alex Viu je určitě talent. A budeme jednat i s Dannym Kentem. Zde se musí vyjasnit, zda chce odejít do MS-Moto2, a jaké plány má s ním Aki Ajo pro MS-Moto3. Ajo určitě není spokojený se svou týmovou #1 Antonellim“,říká týmový majitel Ingo Prüstel.

Prüstel GP se tedy dohodl na Sachsenringu s KTM na 1 rok. „Pro tým je to i strategicky velmi výhodné. Příští rok pojedeme opět se dvěma jezdci. Informovali jsme také Mike Trimbyho z IRTA“, potvrdil dále obchodní ředitel Florian Prüstel.

Domácí GP v Sasku byla výsledkově pro tým doslova katastrofa: „Pulkkinen měl jump start a dostal za trest průjezd boxovou uličkou a frustrován závod vzdal. Kornfeil byl odmávnut na 18. místě, ale na nejlepšího jezdce s motocyklem Mahindra Bezzecchiho ztratil pouze 0,3 sekundy a ten skončil na 15. místě.“, říká dále Prüstel.

„Měl jsem dobrý start a získal jsem několik míst. Ve «vodopádu» mě ale hned několik soupeřů předjelo a bylo hodně obtížné získat nazpět tyto pozice. Umístění Top-15 jsem ztratil v poslední zatáčce“, vysvětlil český jezdec, který je před domácím závodem na 24. místě se ziskem 5 bodů na svém kontě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama