Reklama

Šampionát IRRC začal v nizozemském Hengelu

Nový ročník šampionátu International Road Racing Championshipu - IRRC začal tento sváteční víkend v nizozemském Hengelu, tedy na okruhu Varsselring.

V Qualifying IRRC Supersport na Varsselringu v nizozemském Hengelu byl překvapivě nejrychlejším Francouz Pierre Yves Bian (Yamaha) časem 1:52,906 min., za ním skončil největší favorit na titul Joey Den Besten (NL/Yamaha), a dále Davy Thoonen (NL/Honda), Ilja Caljouw (NL/Honda), Arnaud Seydoux (CH/Honda), Thomas Walther (D/Yamaha), Wolfgang Schuster (D/Yamaha), Laurent Hoffmann(B/Kawasaki), na P9 Kamil Holán (CZ/Yamaha) a Jochen Rotter (A/Suzuki).

V prvním závodě IRRC Supersport vyhrál Davy Thoonen (NL/Honda), pro kterého to bylo jeho vůbec první vítězství v IRRC. Druhý se umístil Pierre Yves Bian (F-Yamaha) a stupně vítězů doplnil Thomas Walther (D/Yamaha). Český jezdec Kamil Holán obsadil v úvodu 5. místo, před ním se ještě umístil jako čtvrtý Ilja Caljouw (NL/Honda).

Druhou jízdu IRRC Supersport vyhrál favorizovaný Joey Den Besten (NL/Yamaha), druhý skončil vítěz první jízdy Davy Thoonen (NL/Honda) a na stupních vítězů ještě stál Pierre Yves Bian (F/Yamaha). Za čtvrtým Thomasem Waltherem (D/Yamaha) i tentokrát dokompletoval Top-5 náš jezdec Kamil Holán (CZ/Yamaha).

V šampionátu IRRC-Supersport je po Hengelu na čele Thoonen s 45 body, druhý je Bian (36) a třetí Walther (29). Za čtvrtým Den Bestenem (25) kompletuje Top-5 Kamil Holán (22).

Oba dva závody International Road Racing Championshipu kubatury IRRC-Superbike v nizozemském Hengelu vyhrál Belgičan Sebastien Le Grelle před Němcem Didierem Gramsem.

V Qualifying International Road Racing Championshipu v Hengelu si Sebastien Le Grelle (B) zajistil časem 1:46,777 Pole-Position v kubatuře IRRC-Superbike, za ním se umístil značkový kolega od BMW Didier Grams (D), třetí skončil Erno Kostamo (FIN/BMW). Dále v Qualifying následovali Jochem Van Den Hoek (NL/Kawasaki), Marc Fissette (B/Suzuki), Marek Červený (CZ/BMW), Kamil Holán (CZ/BMW), Johan Fredriks (NL/Kawasaki) a Danny Lanoo (NL/Kawasaki). Petr Bičiště (CZ/BMW) obsadil P11, Aleš Nechvátal (CZ/Yamaha) P14 a Pavel Tomeček (CZ/Kawasaki) P15.

Za Le Grellem a Gramsem obsadil v prvním závodě IRRC-Superbike třetí místo Jochem Van Den Hoek, a dále se umístili Marek Červený (4.), Marc Fissette, Johan Fredriks, Danny Lanoo, Martin Partelpoeg (EST/BMW), Kamil Holán (9.), Petr Bičiště (10.), Juha Kallio (FIN/BMW), Lukas Maurer (SUI/Kawasaki), Pavel Tomeček (13.), Aleš Nechvátal (14.) a Timo Schönhals (GER/Yamaha).

Ve druhém závodě IRRC-Superbike potvrdil třetím místem loňský vítěz IRRC-Supersport Marek Červený, že je s ním nutno počítat i v jeho nové kubatuře. O velké překvapení se postaral čtvrtým místem Martin Pärtelpoeg z Estonska a dále byli odmávnuti Johan Fredriks, Danny Lanoo, Marc Fisette, Juha Kallio, Lukas Maurer a Erno Kostamo. Petr Bičiště obsadil P11, Pavel Tomeček P13 a Kamil Holán P14, zatímco Aleš Nechvátal byl klasifikován na P16.

V šampionátu IRRC-Superbike vede po letošní premiéře v Hengelu Le Grelle s 50 body, druhý je Grams (40) a třetí Marek Červený (29). Top-5 kompletují Pärtelpoeg (23) a Fredriks (22). Následují Kallio (17), vd Hoek (16), Maurer (15), Petr Bičiště (9. - 15) a Kamil Holán (10. - 13). Pavel Tomeček je 11. (10) a Aleš Nechvátal na P14 (6).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama