Reklama

Rovněž závod side II byl poznamenán tragickou nehodou

Rovněž dnešní závod sidecarů se bohužel neobešel bez tragické nehody. Obětmi byli otec Roger a syn Bradley Stocktonové. V závodě side I minulou sobotu havarovali Cesar Chanal a Olivier Lavorel.

Mezitím se vysvětlilo, jak to doopravdy je: Zatímco pilot Cesar Chanal bohužel zemřel, tak jeho spolujezdec Olivier Lavorel je těžce zraněný a bojuje v nemocnici o svůj život.

Dnes se bohužel udál podobný okamžik: Side #34 ztratila kontakt se silnicí a na začátku druhého (posledního) okruhu havarovali v úseku Ago's Leap. V tu dobu byli otec se synem Stocktonové na 14. pozici.

Pro 56-letého Rogera to byl už 20. start na TT, jeho 21-letý syn Bradley startoval na TT podruhé. V prvním závodě obsadili skvělé osmé místo.

Roger závodil na TT poprvé v roce 2000. Pravidelně se zúčastňoval každý rok TT až do 2008. Pak ještě 2010 a 2017 a nyní letos. Oba dva si letos splnili svůj sen, tedy absolvovat společný závod na TT.

Roger a Bradley jsou bohužel letos čtvrtou a pátou obětí Tourist Trophy 2022 a celkově už 264. a 265. smrtelnou obětí z paddocku účastníků TT od roku 1911.

Upřímnou soustrast rodině a přátelům.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama