Reklama

Rossiho týmy v GP: Aramco definitivně out, Mooney in

Z týmu Aramco VR46 a spolupráce s Tanal Entertainment zbyla pouze pohádka z «Tisíce a jedné noci». Týmy v MotoGP a Moto2 majitele Valentina Rossiho se budou v sezóně 2022 jmenovat «Mooney VR46 Racing Team».

Italský bankovní institut Mooney (Proximity Banking & Payments) - vznikl oficiálně teprve v roce 2020 - bude v sezóně 2022 hlavním sponzorem závodní stáje Valentina Rossiho, kde pojedou dva Italové: Rossiho nevlastní bratr Luca Marini a Rookie «premier class» Marco Bezzecchi. Tento tým převzal místa na startovním roštu MotoGP od týmu Avintia Racing.

Dá se konstatovat, že «Il dottore» doslova naletěl saudsko-arabskému princi! Mysteriosní princ Abdulaziz bin Abdullah bin Saud bin Abdul Aziz Al Saud ze Saudské Arabie slíbil v létě nové stáji VR46-Rossi-Ducati-MotoGP-Team částku 18 milionů US-dolarů.

Se jménem prince Abdulaziz bin Abdullah bin Saud bin Abdul Aziz Al Saud je spjat také holdingový název «Holding Tanal Entertainment Sport & Media Partner»; ovšem určitě je zajímavé, že tento projekt nemá a nikdy neměl ani vlastní webovou stránku...!

Jen závěrem: Původní název týmu Valentina Rossiho zněl ještě v září: «Aramco VR46». To ale už není pravda! Tým si bude muset utáhnout opasky, neboť budget od firmy Aramco zůstal pouze «Fatou morgánou».

Mimochodem: Jako sponzor u Rossiho týmu VR46 skončila i firma Pay-TV- Sky.

Pro týmy VR46 v Moto2 a MotoGP potřebuje sestava okolo Rossiho 12 až 15 milionu Euro na jednu sezónu. Okolo 6 milionu dostane od Dorny každý privátní tým MotoGP pro své dva jezdce.

Obchodní ředitel VR46 Alberto «Albi» Tebaldi potvrdil už v říjnu, že projekt MotoGP bude existovat i bez sponzorských peněz od Aramca, ale také hned naznačil, že to nebude možné bez propuštění některých osob stávajícího týmu a finančního zmenšení výdajů na závodění.

Mimochodem II: Saudsko-arabský Top-Manager Talal Al-Marri, CEO Aramco Overseas, byl 2021 na pozvání týmu Pramac-Ducati při Dutch-TT v Assenu. Týmový majitel Pramacu Paolo Campinoti totiž chtěl část saudsko-arabských peněz použít pro svou stáj Pramac Ducati.

Al-Marri podepsal za Aramco milionový Sponsorship s Liberty Media, která od 2020 sponzoruje závody F1.

Jen závěrem: Na otázku webu MisterHelmet.com, jestli se dá věřit slovům a výrokům výše jmenované osoby pod jménem Prinz Abdulaziz bin Abdullah bin Saud bin Abdul Aziz Al Saud, odpověděl právě Al-Marri protiotázkou: „Víte vůbec, kolik máme princů v Saudské Arabii?“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama