Reklama

RNF Yamaha: Dovi & D. Binder

Dlouho skrývané tajemství bylo dnes v Misanu oficiálně potvrzeno: Nový satelitní tým Yamaha Motor Co., Ltd. se jmenuje WITHu Yamaha RNF MotoGP a tvoří ho zkušený Andrea Dovizioso (35) a Rookie Darryn Binder (23).

23-letý Darryn Binder z Jižní Afriky tak přeskočil prostřední kubaturu Moto2 stejně jako Jack Miller v roce 2015 a přímo z Moto3 přestoupil do MotoGP. Mladší ze dvou bratrů Binderových podepsal smlouvu na sezónu 2022.

Yamaha Motor Co., Ltd. a firma zabývající se závoděním silničních motocyklů RNF Racing Ltd. - majitelem je Razlan Razali - podepsaly jednoroční smlouvu.

Tento nový tým tak nahradí tým Petronas-Yamaha, neboť sponzor Petronas ze světa motocyklového závodění odchází. Petronas mizí i z kubatur Moto2 a Moto3.

Jen připomínám: Petronas-Yamaha získala 2019 s Rookiem Fabio Quartararem druhá a třetí místa v Grand Prix MotoGP. 2020 vyhráli Francouz a jeho týmový kolega Franky Morbidelli po třech závodech Grand Prix, a Ital se stal vice-mistrem světa.

Sponzor WITHU se stal hlavním sponzorem týmu a se supportem od Yamahy bude tato nová stáj v mistrovství MotoGP startovat jako World Championship als WITHU YAMAHA RNF MotoGP Team.

Zakladatel a týmový principál Razlan Razali bude mít jako týmového manažera Wilco Zeelenberga, zatímco dosavadní týmový ředitel Petronas-Yamaha Johan Stigefelt po řadě nedorozumění s Razlanem Razalim už není součástí nového projektu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama