Reklama

Prüstel pouze s Yamanakou

Smrt Jasona Dupasquiera pochopitelně tvrdě zasáhla jeho tým CarXpert-Prüstel-GP-Team, který by nejraději dokončil sezónu 2021 pouze s jedním pilotem, jímž je Ryusei Yamanaka. Ovšem dle smlouvy s IRTA by měl do druhé poloviny sezóny nastoupit nějaký náhradník.

Saský tým CarXpert PrüstelGP neobsadí druhé místo vedle Japonce Ryusei Yamanaky ani v následujících dvou závodech Grand Prix na Sachsenringu (20. června) a v Assenu (27. června). Týmové sdružení IRTA a promotér šampionátu Dorna totiž netrvají na přesné dodržení smlouvy, ale najít v nejbližší budoucnosti náhradníka za v Mugellu tragicky zesnulého Švýcara Jasona Dupasquiera (19) není vůbec jednoduché.

Box startovního čísla #50 zůstane během příštích dvou závodních víkendů prázdný a dokonce Dorna na památku vyřadila startovní číslo #50 i do budoucna ze startovní listiny «lightweight» vůbec.

„Po letní přestávce k oběma závodům Grand Prix v Rakousku ale nastoupíme se dvěma jezdci“, nechal se slyšet týmový principál Florian Prüstel a dodal: „Zatím ale žádného kandidáta nemáme. Nyní na Sachsenringu musíme vše projednat a potom definitivně rozhodnout“.

Je také nutno vzít v úvahu názor hlavního sponzora, tedy firmy CarXpert. Ta přišla k týmu CarXpert-Prüstel-GP pouze kvůli Jasonu Dupasquierovi, ale už oznámila, že do konce sezóny v Grand Prix u týmu zůstane.

Faktem je, že kvůli respektu k rodině Dupasquierových požádal tým o možnost závodit pouze s jedním jezdcem a teprve pro sezónu 2022 vytvořit novou formaci. Zda IRTA a Dorna budou tento návrh akceptovat, a nechají závodit jednočlenný tým, není zatím jasné.

Nějaké velké množství slibných kandidátů ovšem ale neexistuje, a najít se dají pouze v šampionátu CEV-Repsol. V Katalánsku nechal tým CIP-Green-Power týmového majitele Alaina Broneca závodit lídra šampionátu MSJ-Moto3 Daniela Holgada místo zraněného Maxe Koflera (pohmožděniny a zlomeniny na hrudním koši).

Faktem naštěstí je, že neexistuje žádná termínová kolize se šampionátem CEV-Repsol (MSJ-Moto3), s WorldSBK jsou pak společné víkendy na Doningtonu a v Portimão, kde se jede buď Assen nebo Aragón.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama