Reklama

Poslední generálka, pak už premiéra

Countdown WorldSBK na sezónu 2017 pro šampionát MOTUL FIM Superbike WSBK je prakticky ukončen. Pondělí 20., a úterý 21. února se konají poslední dva dny oficiálních testů na okruhu Phillip Island Grand Prix Circuit.

Bude to první společné měření sil všech týmů a jejich jezdců od sezonního finále 2016 a zároveň první představení, co nás čeká v sezóně 2017. Dva dny testů na legendárním okruhu v Austrálii a o následujícím víkendu půjde poprvé v sezóně natvrdo o mistrovské body.

Celkem se bude testovat čtyřikrát po dvou hodinách. Jedno je jasné: Kawasaki Racing Team se svými dvěma piloty Jonathanem Reou a Tomem Sykesem jsou na těchto testech jasnými favority a chtějí na australském asfaltu položit základ směrem k zisku dalšího titulu mistra světa. Ale nebudou to mít určitě jednoduché: Chaz Davies a Marco Melandri (Aruba.it Racing – Ducati) odstartují do sezóny 2017 s hodně silným balíčkem.

Tým Red Bull Honda World Superbike čeká důležitá a zodpovědná úloha, neboť Nicky Hayden a Rookie Stefan Bradl pojedou teprve potřetí s novým motocyklem CBR1000RR Fireblade SP2.

Závodní stáj Althea BMW Racing měla v přípravě velkou smůlu. Jordi Torres havaroval v Jerezu a musel test v Portimao vynechat. Němec Markus Reitberger pojede svou druhou sezónu s motocyklem S 1000 RR.

Alex Lowes a Michael van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) cestují na okruh Phillip Island s velkou dávkou sebevědomí, s motocyklem Yamaha R1 se jim totiž podařilo docílit několik kroků směrem dopředu.

Leon Camier zůstává jediným zástupcem MV Agusta Reparto Corse. Vloni se prezentoval britský jezdec několika skvělými výsledky a doufá v jejich pokračování.

Svůj první letošní test bude absolvovat v WorldSBK i český jezdec Ondřej Ježek - Rookie této kubatury - za italský tým Grillini Kawasaki. Tak uvidíme, jaké bude jeho srovnání s dalšími stabilními piloty tohoto šampionátu a jaké se od něho dají očekávat v jeho Rookie sezóně výsledky?

Také FIM Supersport WSS bude na Phillip Islandu dva dny testovat, teprve po nich je na stejném místě očekává první závod. Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) se po zimním zranění poprvé představí na svém motocyklu v měření s konkurencí, bude mít nového týmového kolegu Kyle Rydeho, který tak bude debutovat s motocyklem Kawasaki ZX-6R.

Tým CIA Landlord Insurance Honda pošle do zahajovacího měření sil tři jezdce: Budou to Jules Cluzel, Robin Mulhauser a Hikari Okubo. Patrick Jacobsen (MV Agusta Reparto Corse) bude podruhé jezdit s F3, zatímco oficiální tovární tým GRT Yamaha WorldSSP budou reprezentovat Federico Caricasulo a Lucas Mahias.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama