Reklama

Pol Espargaró odchází od Yamahy a pojede za KTM!

Tým Tech3-Yamaha musí na sezónu MotoGP 2017 nastoupit v úplně novém složení. Po Bradleym Smithovi (jde ke KTM) ztratil týmový šéf Hervé Poncharal také Pola Espargaró. Dnes v 17 hodin potvrdil Pol Espargaro v Barceloně, že bude závodit 2017 a 2018 za KTM.

Rozchod s Yamahou byl potvrzen v dnešních dopoledních hodinách. 24letý Španěl, který měl smlouvu přímo s továrnou Yamaha, v žádném případě nezůstane v roce 2017 v týmu Tech3-Yamaha, neboť dnes v Barceloně oznámil, že podepsal smlouvu s týmem Red Bull KTM-MotoGP.

Espargaro si pomůže především finančně, závodit za tovární tým je úplně něco jiného, než jezdit za satelitní tým.

Espargaró doufal marně, že dostane šanci místo Jorge Lorenza v továrním týmu MoviStar Yamaha, ale toto místo nakonec dostal jeho mladší krajan Maverick Viňales. Aktuálně je Viňales v MS v Top-5, zatímco Espargaro na P7, bez jediného pódiového umístění ze 42 závodů MotoGP.

Espargaró odešel jako mistr světa Moto2 po sezóně 2013 do francouzského satelitního týmu Tech3-Yamaha, kde má k dispozici sice tovární motocykly, ale vždy o rok starší. Svou Rookie v MotoGP 2014 ukončil v Top-6, s nejlepším umístěním P4 v Le Mans. V roce 2015 jsme ho po sezóně našli až na P9, vyhrál ale pro Yamahu prestižní závod Suzuka 8 Hours endurance, jeho spolujezdci byli Bradley Smith a Katsuyuki Nakasuga.

V letošním roce bude Espargaró své vítězství obhajovat, jeho spolujezdci budou Katsuyuki Nakasuga a Alex Lowes a bude to opět Yamaha Factory Team.

Nástupce Espargaró bude oznámen později, velké šance na toto místo má 20letý Alex Rins, když místo Bradleyho Smithe byl už angažován Němec Jonas Folger z Moto2.

Je tedy jisté, že se v KTM sejdou současní týmoví kolegové z Tech3-Yamaha Bradley Smith a Pol Espargaró.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama