Reklama

Pokud se stane Razgatlioglu mistrem světa, tak....

Pokud se stane aktuální lídr šampionátu MS-Superbike letošním mistrem světa, tak má jeho manažer Kenan Sofuoglu rozsáhlé plány. Šampionát WorldSBK by se mohl vrátit do Turecka.

Ještě nezveřejněný kalendář WorldSBK na rok 2022 obsahuje 10 ze 13 letošních zastávek, pochybností zůstávají u okruhů Navarra, Estoril a především Jerez.

Mistrovství světa se v Turecku na okruhu Istanbul Park Circuit konalo pouze jednou a to v roce 2013. To bylo v době největšího rozkvětu Sofuogla v kubatuře Supersport. Nyní by chtěl pětinásobný mistr světa a poslanec tureckého parlamentu vrátit celé show do vlasti.

Co se týká sezóny 2021, tak jednání mezi majitelem trati a tureckou federací motoristického sportu skončila ve vzduchoprázdnu, ale pro rok 2022 by vše mohlo vyjít dobře.

Také díky Topraku Razgatlioglu, který by se mohl stát mistrem světa: Aktuálně vede Toprak před Jonathanem o 30 bodů a rozdělovat se bude ještě 62.

Kenan Sofuoglu už jednal s Gregoriem Lavillou z DWO a jednání o tom, že by se 2022 jelo na okruhu dlouhém 5,34 km dopadla velmi slibně.

„Pokud by se Toprak stal mistrem světa, tak by to pomohlo vrátit šampionát zpět do Turecka“, ví velmi dobře Sofuoglu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama