Reklama

Petrucci z MotoGP na Dakar

S nástupem Nového roku začíná pro Danilo Petrucciho s KTM 450 Rally nová kapitola jeho závodní motocyklové kariéry. Bývalý pilot MotoGP po 10 letech závodění v «premier class» MotoGP nezbylo pro sympatického Itala žádné místo v MotoGP nebo WorldSBK.

A tak se bývalý policista a ex-kolega našeho Lukáše Peška (2013 v týmu MotoGP Came IodaRacing Project) postaví 1. ledna 2022 na startu kultovního závodu Dakar-Rallye za KTM Factory Racing Rally Team v barvách Tech3.

„Pro závodění v MotoGP jsem už starý a těžký, ale v Rallye-Sportu patřím k nejlehčím a nejmladším. Mám tři až čtyři roky čas, abych byl konkurenceschopný. Ovšem s pomocí KTM mohu svůj sen přeměnit ve skutečnost“, říká 31-letý Ital.

Místo každoroční listopadové dovolené musel dvojnásobný vítěz MotoGP Petrucci v sezóně okamžitě pokračovat a pod pozornýma očima týmového manažera KTM Jordiho Viladomse testovat, třeba i v Dubai.

Rookie Rallye neočekává letos žádné velké úspěchy, to také není vůbec cílem. Z lidské stránky se musí především ztotožnit s tím, že 3 týdny bude v «zemi nikoho».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama