Reklama

Petrucci na Dakar, Lecuona do WSBK

Ital Danilo Petrucci a Španěl Iker Lecuona musí po letošní sezóně opustit seriál Grand Prix a «premier class». Nyní se zdá být rozhodnuto o jejich dalším sportovním osudu.

30-letý Danilo Petrucci je blízko podepsání smlouvy s KTM pro Road Racing, kde by měl jezdit závody jako Dakar-Rallye. Petrucci má na svém kontě zatím 163 startů v MotoGP (2 vítězství a 10 pódiových umístění), začínal v Kataru 2012 (2013 byl dokonce týmovým kolegou Lukáše Peška v týmu Came IodaRacing Project s motocyklem CRT Ioda-Suter) a nyní se jeho kariéra jezdce silničních motocyklových jezdců zřejmě brzy uzavře.

21-letý Iker Lecuona odjel zatím 24 závodů v MotoGP a 55 v Moto2. V prostřední kubatuře získal celkem 2 pódia. V posledních dvou závodech Grand Prix se Lekuona zaskvěl 6. a 7. místem. Jeho manažer mu dle «Radia Paddock» zajistil lukrativní místo v šampionátu WorldSBK, kde by měl převzít tovární motocykl Honda po Alvaru Bautistovi.

V MotoGP museli oba dva uvolnit své motocykly KTM pro současné protagonisty z Moto2, tedy Remyho Gardnera a Raula Fernandeze.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama