Reklama

Petronas hlavním sponzorem MIE Honda

Po sezóně 2021 se firma Petronas stáhla z paddocku MotoGP, nyní se opět objevila jako hlavní sponzor předposledního závodního víkendu v Sepangu. To ale není všechno, Petronas oznámil svůj návrat i do paddocku jako takového, ovšem do superbikového!

Šéfová týmu MIE Honda paní Midoru Moriwaki oznámila, že se MIE Racing Honda Team bude v příští sezóně jmenovat Petronas MIE Racing Team. Tím je také celkem jasné, že jedním jezdcem bude určitě ex-pilot MotoGP Hafizh Syahrin z Malajsie, tím druhým pak zřejmě Brazilec Eric Granado. 26-letý má zkušenosti ze závodů s motocykly o objemu 1000 ccm z brazilského šampionátu Superbike a za tým MIE Honda startoval jako náhradní jezdec v Estorilu 2020 a hned při své premiéře v MS-Superbike dokázal bodovat.

Tým sídlící na okruhu Sachsenring rozšíří své působení i v prostřední kubatuře mistrovství světa silničních motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým a to v šampionátu WorldSSP. Jako motocykly by měly být použity stroje CBR600RR, které jsou nyní k dostání pouze v obchodech v Asii.

Minimálně jedním z jezdců bude nějaký mladý Malajsijec, možná i oba dva. V úvahu připadají především Azroy Anuar nebo Kasma Kasmayudin, startující nyní s wild card v kubatuře Moto2 na závodě «PETRONAS Grand Prix of Malaysia».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama