Reklama

Niki Tuuli a Harry Truelove za Dynavolt Triumph

Team Dynavolt Triumph pro MS-Supersport sezóny 2023 je už kompletní. Rychlý Fin Niki Tuuli bude #1 u Simona Buckmastera místo Stefano Manziho a doplní tak předem avizovaného Harryho Trueloveho. Letos závodili za tento tým tradiční britské značky Stefano Manzi a Hannes Soomer.

Týmový šéf Dynavolt Triumph Simon Buckmaster už nebude pokračovat s letošní dvojici jezdců Stefano Manzi a Hannes Soomer. U Manziho jsou důvodem nepokračování jeho finanční požadavky (50 000 Euro za sezónu - což je v tomto šampionátu «luxusem»), u Soomera pak nepříliš přesvědčivé výsledky.

Pro Harryho Trueloveho to bude první kompletní sezóna v šampionátu MS-Supersport, ovšem u Tuuliho se očekává, že bude s motocyklem Street Triple 765 RS pravidelně končit v Top-5.

Příchod k Triumphu Nikiho Tuuliho není zas tak velkým překvapení, bojovný Fin po amputaci tří nehtů na levé noze po havárii během warm-upu na mokrém povrchu Estorilu, se v následujících závodech Mostem počínaje, opět dostal do formy: v prvním závodě v Indonésii se zasloužil o první vítězství značky MV Agusta od doby Roberta Rolfa na Phillip Islandu 2017 a celkem má na svém kontě devět pódiových umístění.

V sezóně 2018 závodil nyní 27-letý Seveřan za tým PTR Honda, Tuuli ale sezónu nedokončil, neboť dostal nabídku z MS-Moto2 a tak smlouvu se Simonem Buckmasterem přerušil.

26-letý Tuuliho týmový kolega Harry Truelove závodil letos za Appleyard Macadam Racing s motocyklem Yamaha a v britském šampionátu 2022 obsadil celkově 3. místo.

Niki Tuuli (27 let) ztratil své místo v týmu Agusta Reparto Corse po dvou sezónách ve prospěch Marcela Schröttera a jen tak mimochodem už v sezóně 2018 odjel 5 závodů za Simona Buckmastera, jinak o Tuuliho měl velký zájem také tým EAB Yamaha.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama