Reklama

Nicky Hayden místo Millera v Aragonu

Po svém překvapivém, ale zaslouženém vítězství v Assenu, nemá Australan Jack Miller zrovna ustláno na růžích. Místo pokračování na úspěšné vlně ho pronásledují pády a zranění.

Na Sachsenringu obsadil sice ještě umístění v Top-7, ale pak už to nestálo ani za zmínku. V Rakousku a v Brně kvůli zranění nestartoval (zlomený prostředníček pravé ruky po pádu na Spielbergu), v Silverstone obsadil místo za Top-15 a v Misanu opět nestartoval.

Ve svých 35 letech ho v týmu Marc VDS-Honda na továrním biku od HRC Honda RC213V nahradí v Aragónu Nicky Hayden. Ten má na svém kontě celkem 216 závodů v Grand Prix, které ale všechny odjel v královské kubatuře MotoGP. V MotoGP závodil Hayden celkem 13 sezón (2003 - 2015) a stal se 2006 v přímém souboji s Rossim mistrem světa. Během této doby vyhrál 3 závody Grand Prix v královské kubatuře a stál celkem 28x na stupních vítězů, tedy byl 28x odmávnut v cíli v Top-3.

Hayden, který nyní závodí v WorldSBK rovněž na motocyklu Honda CBR1000RR SP, skončil v sobotu na okruhu Eurospeedway Lausitz třetí, je aktuálně v WorldSBK ve své Rookie sezóně v Top-5 s jedním vítězným závodem a třemi dalšími pódiovými umístěními.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama