Reklama

Niccolo Bulega: Z Moto2 na Ducati V2

Startovní rošt MS-Moto2 bude pro sezónu 2022 hodně změněn. 40% jezdců bude v porovnání s letošním roce úplně nových. Nicolò Bulega patří k těm jezdcům, kteří se musí orientovat novým směrem a hledat jiný šampionát.

Dvanáct z 30 stabilních jezdců Moto2 v sezóně 2022 bude nových: Pedro Acosta, Jeremy Alcoba, Gabriel Rodrigo, Filip Salac a Niccolò Antonelli jsou Rookies, kteří z Moto3 postoupili o kubaturu výš. K nim je nutno připočítat navrátilce do Moto2 Romano Fenatiho; Alessandro Zaccone přichází z WorldCupu MotoE; teprve 15-letý Zonta van den Goorbergh přichází z MSJ-Moto3, Sean Dylan Kelly z MotoAmerica, Manuel González z WorldSSP a Fermin Aldeguer, stejně jako Keminth Kubo, z ME-Moto2.

Pro některé staré známé v prostřední kubatuře Grand Prix ale už místo na budoucím gridu nezbylo, takže třeba Nicolò Bulega musel odejít k týmu Aruba.it do MS-Supersport.

Bulega byl v roce 2015 mistrem světa juniorů Moto3. Tento Ital pak ve své první kompletní sezóně 2016 stál dvakrát na stupních vítězů v Grand Prix Moto3 a celkově skončil v Top-7. Potom ale zůstal bývalý člen Academy VR46 hodně za očekáváním. 2019 přestoupil do Moto2, ale ani zde se mu nedařilo. Letos závodil Bulega za Team Federal Oil Gresini, ovšem celkově obsadil až P26.

Minulý týden ve středu a ve čtvrtek absolvoval 22-letý Ital na okruhu Circuito de Jerez Roll-out se svým novým pracovním nástrojem, stejně jako jeho nový týmový kolega Alvaro Bautista, který se vrací po dvou letech s Hondou do šampionátu MS-Superbike opět s Ducati.

V příští sezóně uvidíme po dlouhé době opět v prostřední kubatuře šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým, motocykl Ducati; italská továrna z Borgo Panigale naposledy v tomto šampionátu závodila v sezóně 2007.

Díky zvýšení objemu u motocyklů s méně válci může tato italská továrna nasadit motocykly s objemem 955 ccm a s V2; a uvidíme minimálně čtyři tyto motocykly: Nicolò Bulega za Team Aruba.it, Oliver Bayliss pojede pro Barni, a k nim je nutno přidat Maximiliana Koflera a Randyho Krummenachera v CM Racing. A rozhodně se ještě všechny týmy nerozhodly, zda nenasadí rychlé Twiny.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama