Reklama

Nenapravitelný Hector Barbera

Španělský ex-pilot Grand Prix a WorldSBK Hector Barbera si rozhodně nemůže stěžovat na nudný život. Vzdal se pobytu v Andoře, protože ho hledá policie a justice.

Barbera se přestěhoval do Andorry v roce 2014, jeho povolení k pobytu bylo původně platné pět let. To ale neprodloužil a od té doby pravděpodobně opět žije v regionu Valencie. Postupně se objevuje na veřejnosti, proč dnes šestatřicetiletý muž opustil daňový ráj.

Podle místního deníku Altaveu byl na Barberu v roce 2019 vydán příkaz k domovní prohlídce, kterou se však nepodařilo vykonat, protože se vzdal svého bydliště v malém městě El Tarter. Barbera ale zřejmě nadále zůstal v Andoře, protože si zde v roce 2020 koupil dodávku, kterou od autobazaru převzal, ale nezaplatil. Barbera proto předložil potvrzení o převodu na částku 13 500 eur, která se později po kontrole policií ukázala jako falešná. Nyní to vyšetřuje justice, platí presumpce neviny.

Od té doby nebylo po Barberovi v Andoře ani stopy.

Barbera má často problémy s policií a justicí. V roce 2019 mimo jiné bojoval o mistrovství světa supersportů s týmem Yamaha Toth, který Španěla obvinil z krádeže motocyklu Yamaha R6 z týmového boxu.

Případ ale nebyl nikdy vyřešen.

V roce 2018 byl vzat do policejní cely za řízení v opilosti. V roce 2014 ho policisté přistihli, jak řídil auto Maserati bez řidičského oprávnění (Barberovi byl řidičský průkaz již dříve odebrán).

V roce 2013 byl Barbera odsouzen k šesti měsícům vězení za domácí násilí na své přítelkyni, ale trest byl později změněn na podmíněný trest.

Barbera závodil v seriálu MotoAmerica v sezónách 2021/2022 a pak podepsal smlouvu s týmem «Tag Racing Honda» pro závodní seriál BSB na rok 2023.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama