Reklama

Nečekaný comeback Jakuba Smrže

Už, už se zdálo, že číslo 150 je definitivním počtem startů Jakuba Smrže v WorldSBK. To ale není pravda, dle italského motocyklového webu Corsedimoto nahradí 34-letý Jihočech ve stáji Guandalini Racing z týmu vyhozeného Riccarda Russa minimálně v závodě Laguna Sece.

Pro staršího z bratrů Smržových není tým Mirca Guadaliniho nějakým novým územím, populární Kuba Smrž zde totiž závodil 2008/2009 s motocyklem Ducati.

S bikem Yamaha YZF-R1 se ostatně Jakub Smrž seznámil už letos při privátních testech koncem května v Misanu.

Jakub Smrž byl stabilním jezdcem šampionátu WorldSBK v sezónách 2007/2012, kdy s motocykly Ducati a Aprilia odjel celkem 150 závodů a celkem 5x se umístil v Top-3.

V letošní sezóně závodí Smrž v British Superbike za tým BMW di Lloyd & Jones/PR Racing.

„Jsem velmi rád, a poctěn, že pojedu za Guandalini Racing v Laguna Sece ,“ řekl pro Corsedimoto Jakub Smrž. „Samozřejmě musím poděkovat týmu Racing PR, že mi dovolil závodit v mistrovství světa superbiků. Nebude to snadné přizpůsobit se na jiný motocykl, než je ten, s nímž pravidelně závodím, ale udělám maximum, abych se rychle naučil trať. Jsem velmi rád, že jsem zase zpátky v závodním seriálu, s kterým jsem velmi dobře obeznámen. " Pro české fanoušky to bude velmi přitažlivý a pikantní souboj mezi Jakubem Smržem a Ondřejem Ježkem i z toho pohledu, že používané motocykly obou týmů jsou přibližně na stejné úrovni, což dokazují dosavadní výsledky Russa (Yamaha) a Ježka (Kawasaki).

Zdroj a foto: Corsedimoto



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama