Reklama

MS-Supersport: Ducati, MV Agusta & Triumph proti Yamaze

MS-Supersport 2022 bude tak rozmanité, jako už dlouho nebylo. To slibují nové motocykly Ducati, MV Agusta a Triumph. A po několikaleté přestávce - naposled 2016 - se pojede také se stabilním pilotem z České republiky!

Byly změněny technické reglementy a tak uvidíme na startovním roštu MS-Supersport 2022 hned tři nové motocyklové modely: Ducati sází na Twin 955 V2, MV Agusta (F3 800) a Triumph (Street Triple 765 RS) posílají do bojů o mistrovské body tříválcové motocykly.

Kromě toho uvidíme Yamahu s modelem R6 a Kawasaki s ZX-6R.

Mistr světa Dominique Aegerter pokračuje i nadále s Ten Kate Yamaha, v ostatních týmech japonské továrny se ale hodně změnilo. Vicemistr světa Steven Odendaal odešel k VRD Igol Experiences Yamaha do MS-Endurance, jeho nástupcem v týmu Bardahl Evan Bros bude zřejmě z MS-Moto2 přicházející Lorenzo Baldassarri.

Ex-vicemistr světa Randy Krummenacher udělal to stejné jako Odendaal a pojede za Wojcik Yamaha šampionát EWC, kromě toho pojede populární Švýcar také italský šampionát CIV-Superbike.

Francouzský tým GMT94 Yamaha pokračuje s krajanem Julesem Cluzelem, který z posledních šesti závodů sezóny 2021 dokázal čtyři vyhrát.

Kawasaki nasazuje osvědčené motocykly ZX-6R místo toho, zkusit modernější typ 636. Po odchodu Philippa Öttla k Go Eleven Ducati do MS-Superbike, má Kawasaki pouze dva jezdce s potencionálními nadějemi na stupně vítězů: Těmi jsou Can Öncü a Raffaele De Rosa.

MV Agusta se 2022 opět představí jako oficiální tým Reparto Corse, kromě stávajícího Fina Niki Tuuliho to bude 18-letý Turek Bahattin Sofuoglu - ovšem pouze při evropských závodech.

Triumph nasadí dvoučlenný tým: Oficiálně ještě nebyl žádný jezdec oznámen: Všechno ale směřuje k tomu, že to budou zkušený Estonec Hannes Soomer a z MS-Moto2 přicházející Stefano Manzi.

Nejoblíbenější ze tří nových motocyklů je pochopitelně Ducati. Hned pět týmů věří motocyklům z Borgo Panigale. Althea Racing se vrací s bývalým vicemistrem světa Federico Caricasuolem, 2011 vyhrál tým okolo Genesia Bevilacquy poslední titul v MS-Superbike pro Ducati. Aruba.it angažovala dlouholetého pilota z Moto2 Nicolo Bulegu, Barni pak Olivera Baylisse, syna trojnásobného mistra světa Superbike Troye. CM Ducati pak nasadí z MS-Moto3 přicházejícího Rakušana Maximiliana Koflera.

Za tým MS-Racing Yamaha pojede v sezóně 2022 17-letý Pražák Ondřej Vostatek. Ten při svých několika startech v sezóně 2021 s wild card dojel dokonce dvakrát v bodech, nyní ho čeká kompletní sezóna jako stabilního jezdce šampionátu WorldSSP. Naposled jezdil z Čechů v tomto šampionátu jako stabilní jezdec v sezóně 2016 Ondřej Ježek - skončil celkově 14., a před ním to byli už pouze dva našinci: Tomáš Mikšovský a Patrik Vostárek. Zkoušeli to sice ještě Lukáš Pešek nebo Karel Hanika, ale byli to pouze ojedinělé starty, i když v případě druhého jmenovaného starty velmi úspěšné.

Jezdci a týmy MS-Supersport 2022:

Kallio Yamaha: Patrick Hobelsberger (D), Vugrinec? Hendra Pratama?

Bardahl Evan Bros Yamaha: Peter Sebestyen (H), Lorenzo Baldassarri (I)

Ten Kate Yamaha: Dominique Aegerter (CH), Taccini? Hendra Pratama?

VFT Yamaha: Marcel Brenner (CH)

EAB Yamaha: Glenn van Straalen (NL)

GMT94 Yamaha: Jules Cluzel (F), Valentine Debise (F)

MS Yamaha: Unai Orradre (E), Ondrej Vostatek (CZ)

MV Agusta Reparto Corse: Bahattin Sofuoglu (TR), Niki Tuuli (FIN)

Aruba.it Ducati: Nicolò Bulega (I)

Barni Ducati: Oliver Bayliss (AUS)

CM Ducati: Maximilian Kofler (A), ?

AltoGo Ducati: Luca Ottaviani (I)

Althea Ducati: Federico Caricasulo (I)

Dynavolt Triumph: Manzi? Soomer? Paasch?

MTM Kawasaki: Adrian Huertas (E)

Puccetti Kawasaki: Can Öncü (TR), Yari Montella (I)

Motozoo Kawasaki: Jeffrey Buis (NL), Ben Currie (AUS)

Prodina Kawasaki: Tom Booth-Amos (GB)

Orelac Kawasaki: Raffaele De Rosa (I)

TUČNĚ = potvrzeno



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama