Reklama

MS-Side na Pannonia Ringu

Fin Pekka Päivärinta a jeho spolujezdkyně Kirsi Kainulainen vyhráli Sprint Race na Pannonia-Ringu v Maďarsku. Poprvé v historii MS tak stála žena na nejvyšším stupni pódia. Gold Race se stal kořistí dvojice Tim Reeves z Velké Británie a Grégory Cluze z Francie.

Byl to historický den na Ostffyasszonyfe. V roce 1996 byl vybudován na severovýchodě Maďarska Pannonia-Ring a právě zde se poprvé na nejvyšší stupeň vítězů postavila žena, Kirsi Kainulainen jako spolujezdkyně Pekky Päivärinty (pro něho to bylo už 25. vítězství v MS-Side).

Finská posádka musela až do samotného konce závodu tvrdě bojovat s francouzskou dvojicí Sébastian Delannoy/Kevin Rousseau, když Tim Reeves/Grégory Cluze (GB/F) odpadli pro defekt. Dosavadní lídři šampionátu Markus Schlosser /Thomas Hofer (CH) kolidovali v posledním kole právě s posádkou Reeves/Cluze a zůstali stát na trati a cílem tak neprojeli. Třetí místo tak získali John Holden/Stuart Ramsey (GB).

Hodně dlouho listinu odpadlíků doplnili třeba ještě mistři světa z Nizozemí: Bennie Streuer/Geert Koerts nebo Švýcaři Jakob Rutz/Marcel Fries, kteří se dokonce převrátili.

V šampionátu Superside 1000 ccm se tak dostali po sobotě do čela Päivärinta/Kainulainen se ziskem 81 bodů, druzí byli Delannoy/Rousseau (67) a třetí dosavadní lídři Schlosser/Hofer (66).

V seriálu F2 World Trophy byli opět bezkonkurenční bratři Ben a Tom Birchallové (GB), druhá dojela smíšená dvojice Michael Grabmüller/Sophia Kirchhofer (A/CH). V boji o třetí vyhráli Rakušané Günther Bachmaier/Manfred Wechselberger (A) nad Němci Eckart Rösinger/Steffen Werner (D).

MS-Side Sprint Race Pannonia-Ring/H; Superside (1000 ccm): 1. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen (FIN-BMW LCR); 2. Sébastian Delannoy/Kevin Rousseau (F-SUZUKI LCR); 3. John Holden/Stuart Ramsey (GB-SUZUKI LCR); 4. Mike Roscher/Anna Burkard (D/CH-BMW LCR); 5. Billy Gällros/Gerard Daalhuizen (S/NL-SUZUKI LCR); 6. Brian Gray/Adam Christie (GB-YAMAHA LCR). Nedokončili: Markus Schlosser/Thomas Hofer (CHSUZUKI LCR); Tim Reeves/Grégory Cluze (GB/F-YAMAHA LCR); Jakob Rutz/Marcel Fries (CH-YAMAHA LCR); Sean Hegarty/James Neave (GB-SUZUKI LCR); Bennie Streuer/Geert Koerts (NL-SUZUKI LCR) a Philippe Gallerne/Helen Deeley (F/GB-SUZUKI RCN).

F2 World Trophy (600 ccm): 1. Ben Birchall/Tom Birchall (GB-HONDA LCR); 2. Michael Grabmüller/Sophia Kirchhofer (A-YAMAHA LCR); 3. Günther Bachmaier/Manfred Wechselberger (A-SUZUKI LCR); 4. Eckart Rösinger/Steffen Werner (D-SUZUKI Baker); 5. Tonny Baker/Fiona Baker-Milligan (GB-SUZUKI Baker); 6. Jean-Claude Deroo/Flavien Burton (F-SUZUKI LCR).

pannonia ring sobota race 1 pannonia ring schlosser a birchall

Druhý závod MS-Side na Pannonia-Ringu vyhráli Tim Reeves a spolujezdec Grégory Cluze (GB/F). Finové Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen byli odmávnuti jako druzí a vedou i nadále šampionát.

Druhý závod na Pannonia-Ringu v Maďarsku byl jasnou záležitostí britsko-francouzské dvojice Tim Reeves/Grégory Cluze, kteří první den pro totální poruchu motoru cílovou šachovnici neviděli.

Do závodu nejlépe odstartovali Francouzi Sébastian Delannoy/Kevin Rousseau, ale hned ve druhém kole je předjeli Reeves/Cluze a Päivärinta/Kainulainen.

Souboj tří vedoucích posádek byl velmi vzrušující, za nimi jezdila osamoceně švýcarská dvojice Markus Schlosser/Thomas Hofer. Top-5 kompletovali mistři světa 2015, Bennie Streuer/Geert Koerts (NL), kteří v Sprintrace museli vzdát kvůli přetrženému řetězu. Za nimi následovali Mike Roscher/Anna Burkard.

Závod byl přerušen po 10 kolech po havárii britského dua John Holden/Stuart Ramsey.

V F2 World Trophy byli bratři Birchallové opět bez konkurence a vyhráli před dvojicí Michael Grabmüller/Sophia Kirchhofer (A), třetí byli odmávnuti Günther Bachmaier/Manfred Wechselberger (A).

MS-Side Gold Race Pannonia-Ring/H; Superside (1000 ccm): 1. Tim Reeves/Grégory Cluze (GB/F-YAMAHA LCR); 2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen (FIN-BMW LCR); 3. Sébastian Delannoy/Kevin Rousseau (FSUZUKI LCR); 4. Markus Schlosser/Thomas Hofer (CH-SUZUKI LCR); 5. Bennie Streuer/Geert Koerts (NL-SUZUKI LCR); 6. Mike Roscher/Anna Burkard (D/CH-BMW LCR); 7. Jakob Rutz/Marcel Fries (CH-YAMAHA LCR); 8. Billy Gällros/Gerard Daalhuizen (S/NL-SUZUKI LCR); 9. Philippe Gallerne/Helen Deeley (F/GB-SUZUKI RCN). Nedokončili: John Holden/Stuart Ramsey (GB-SUZUKI LCR); Sean Hegarty/James Neave (GB-SUZUKI LCR); Brian Gray/Adam Christie (GB-YAMAHA LCR).

F2 World Trophy (600 ccm): 1. Ben Birchall/Tom Birchall (GB-HONDA LCR); 2. Michael Grabmüller/Sophia Kirchhofer (A-YAMAHA LCR); 3. Günther Bachmaier/Manfred Wechselberger (A-SUZUKI LCR); 4. Tonny Baker/Fiona Baker-Milligan (GB-SUZUKI Baker); 5. Eckart Rösinger/Steffen Werner (D-SUZUKI Baker); 6. Jean-Claude Deroo/Flavien Burton (F-SUZUKI LCR).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama