Reklama

MS-Side: Brands Hatch odřeknut, v Estorilu dvojité body

Pouze několik dní po závodě MS v Oscherslebenu se týmy šampionátu MS-Side dozvěděly, že závody sidecarů v Brands Hatch byly odřeknuty. Jako kompenzaci obdrží ale týmy, které se v Estorilu umístí v Top-15, dvojité body.

Sponzor Santander Salt musel vzít na vědomí, že se předposlední závod letošního šampionátu MS-Side v Brands Hatch od 15. - 17. října neuskuteční.

Hodně dlouho očekávaný a v minulém roce s velkým úspěchem uskutečněný International Sidecar Superprix závodní série Santander Salt/Bonovo s namixovaným startovním polem ze světového šampionátu a britského mistrovství nabídl 2020 startovní pole s 26 tříkolovými stroji.

Letos tedy mělo být pokračování, ale bohužel pro tento divácky atraktivní závod nezbyl časový prostor: Zároveň se totiž koná finále BSB-Superbike a to má pochopitelně přednost. Navíc vznikl problém s licencemi a s pojištěním.

Po odřeknutí závodů v Brands Hatch, se tak pojede letos už pouze finále v Estorilu, kde se budou rozdávat dvojnásobné body.

Stav MS (po 12 z 14 závodů): 1. Schlosser/Fries, 260 bodů. 2. Ellis/Clement, 205. 3. Päivärinta/de Haas, 157. 4. Reeves/Rousseau, 166. 5. Kershaw/Charlwood, 144. 6. Wyssen/Hofer, 90. 7. Peugeot/Peugeot. 64. 8. Streuer/Remme, 49. 9. Endeveld/Crome, 47. 10. Kimeswenger/Kölsch, 45.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama