Reklama

MS-Moto2 2017: Všichni silní piloti chtějí opci do MotoGP!

V MS-Moto2 se připravují některá přestupová překvapení na sezónu 2017. Tom Lüthi má nasměrováno k Ajo-KTM, Navarro ke Gresinimu, Quartararo k Ponsovi. Také Intact hledá jezdce.

A vše naznačuje tomu, že švýcarský Moto2-Dream Team s Dominiquem Aegerterem a Tomem Lüthim bude po dvou letech pouhou minulostí.

„Vím, že Stefan Pierer a Pit Beirer chtějí posadit Toma Lüthiho příští rok na WP-KTM v MS-Moto2. A já mám taky zájem o Toma. S jeho zkušenostmi může pomoci při vývoji nového motocyklu WP-KTM“, říká Aki Ajo, majitel týmu Ajo-Motorsport, který získal 2015 se Zarcem titul a i nyní je s Francouzem jasným lídrem šampionátu.

Také druhý aktuální jezdec MS-Moto3 Jorge Navarro z týmu Estrella Galicia 0,0 od Emilia Alzamory směřuje do MS-Moto2. „On u nás 2014 po našem rozchodu s Livio Loiem polovinu sezóny závodil, pak ho angažoval Emilio Alzamora na rok 2015. On ale vyhrál zatím pouze jeden závod MS, přesto chce za každou cenu přestoupit o kubaturu výš. Navarro rozhodně není špatným jezdcem, ale dle mého názoru by měl zůstat ještě rok v Moto3 a bojovat o titul mistra světa. Jasně, porazil už Bastianiniho a Antonelliho. Ale se svými 20 roky nemá důvod něco přeskočit. Měl by raději až v roce 2018 debutovat v Moto2 u nás...“, hodně se diví týmový šéf Marc VDS Michael Bartholemy, kde v každém případě zůstávají na sezónu 2017 dosavadní piloti Alex Marquez a Franco Morbidelli.

„Nevím, zda budeme pro rok 2017 jednoho nebo dva jezdce. Jsme v kontaktu s Xavierem Siméonem, a také s Marcelem Schrötterem. Mluvili jsme také s Tomem Lüthim , ale ten chce odejít k Ajovi a tam jezdit s KTM. Také s Jorge Navarrem jsme jednali, ale ten možná zakotví u Ponse, neboť tam potřebují po odchodu Alexe Rinse jednoho Španěla. Nejdříve jsme se ptali Miguela Oliveiry, ale ten chce do týmu s postupem do kubatury MotoGP. Takže si osobně myslím, že zakotví u Gresiniho místo Sama Lowese“, vysvětluje týmový manažer Dynavolt-Intact-GP Jürgen Lingg, odkud odchází Jonas Folger do MotoGP do týmu Tech3-Yamaha a o prodloužení smlouvy se Sandro Cortesem se zatím neuvažuje - ve své čtvrté sezóně Moto2 je až na P20...!

Portugalec Miguel Oliveira by se ale mohl vrátit nazpět do týmu Red Bull Ajo – jako Zarcův nástupce v MS-Moto2, pokud nedojde k dohodě s Bradem Binderem. Binderův management z Wasserman Group totiž chce pro Jihoafričana opční smlouvu pro MotoGP (za KTM) na rok 2018 nebo 2019.

Co bude dál, rozhodně neví mistr světa Moto3 Danny Kent. Tomu se ani jeho druhý návrat v Moto2 nepovedl - aktuálně je 21., v roce 2013 skončil 22. A jeho současný tým Leopard se s prodloužením smlouvy zatím neozval.

Oliveira, i když se mu zatím v Moto2 moc nedaří (17.), je ovšem díky svým loňským 6 vítězným závodům, hodně žádaným pilotem pro všechny silné týmy z Moto2, vždyť Zarco, Rins, Lowes a Folger odcházejí do MS-MotoGP. „Všichni rychlí piloti z Moto2 chtějí co nejrychleji přejít do MotoGP. Nebo alespoň závodit v Moto2 v týmu s pozdější opcí do kubatury MotoGP“, diví se hodně Jürgen Lingg.

V týmu Speed-up pojede příští rok dle všech dostupných informací opět Simone Corsi: „Simone zažil po těžkém pádu na Silverstone 2014 dva nepříjemné roky. Ale letos skončil během devíti závodů dvakrát v Top-3. Problém měl pouze v prvních dvou závodech, ale od Austinu podává Simone velmi dobré výkony, i když se to ne vždy odráží ve výsledcích. Také na Sachsenringu byl hodně rychlý, bohužel ale spadl.“, hodnotí svého pilota týmový majitel týmu Speed-up Luca Boscoscuro.

Nic se nebude měnit u týmu Marc VDS. Belgická stáj okolo pivního miliardáře Marc Van Stratena pojede nadále s dvojicí Franco Morbidelli a Alex Márquez: „Stejně nejsou žádní lepší jezdci. A Franco má smlouvu i na rok 2017.“, vysvětluje týmový principál Michael Bartholemy.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama