Reklama

MS/ME/CEV Moto2: Steven Odendaal a nový projekt NTS NH6

Jihoafričan Steven Odendaal bude v roce 2017 obhajovat titul v ME/CEV Moto2 s experimentálním motocyklem NTS NH6, který vznikl ve spolupráci firem Bruno Performance, Geo Technology a NTS T Pro projekt.

Jihoafrický pilot se stal suverénním šampionem ME/CEV 2016 a celkem překvapivě se včera objevil na testech týmů z mistrovství světa na okruhu Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo.

V uplynulé sezóně mistrovství světa absolvoval 23-letý jezdec z Johannesburgu závod s wild card v Aragónu za tým AGR s motocyklem Kalex, ale protože skončil až na P18, tak se tým AGR rozhodl závodit v MS-Moto2 2017 pouze s jedním pilotem, kterým se stal Yonny Hernandez - přišel z MotoGP, kde ho nahradil náš Karel Abraham a tým AGR se dále rozhodl pokračovat ve financování projektu ve třídě Moto3 s Marií Herrerou.

Ale Steven Odendaal dostal nabídku pokračovat v Moto2 CEV v barvách Arginano & Ginés Racing - tedy týmu, který patří populárnímu španělskému TV kuchaři Karlosi Arguinanovi (obdoba našeho pořadu «Ano šéfe» se Zdeňkem Pohlreichem) a sice s novým motocyklem NTS NH6.

S tímto motocyklem dokázal Alan Techer vyhrát předposlední závod šampionátu CEV v Jerezu a celkově skončil v Top-3, když celkem 7x stál na stupních vítězů.

Odendaal včera všechny překvapil na testech ve Valencii, když zajel čas 1'36 "486 min. a to znamenalo velmi kvalitní 8. místo.

Jihoafričan Odendaal bude 2017 sice především jezdcem v šampionátu CEV Moto2, ovšem s plánovanou účastí v různých fázích MS s wild card a 2018 chce být stabilním pilotem v MS-Moto2.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama