Reklama

MotoGP - 2017: 12 z 23 míst je obsazeno nově

V příštím roce uvidíme v MS-MotoGP celkem 23 stabilních pilotů, 2018 jich pak bude 24, neboť týmový majitel LCR-Honda Lucio Cecchinello bude muset poslat do závodů královské kubatury rovněž dvoučlenný tým.

Kolik míst bude na startovním roštu 2017 obsazeno nově? Dohromady dvanáct, tedy více než polovina.

V letošním roce vidíme na startovním roštu celkem 21 stabilních jezdců, k nim přibude v příští sezóně tovární tým Red Bull KTM, tedy v každém případě to jsou dva jiní jezdci než letos. Nové obsazení bude mít také tovární tým Movistar-Yamaha – Maverick Vinales převezme místo po Lorenzovi.

Ten naopak pojede v Ducati Corse místo Andrea Iannoneho, zatímco Dovizioso smí zůstat. Suzuki a Aprilia své jezdce kompletně vyměnily - místo Vinalese a Aleixe Espargaró přicházejí Andrea Iannone a Alex Rins, u Aprilie převezmou Aleix Espargaró a Sam Lowes místa po Bautistovi a Bradlovi.

To znamená jediné: Z dvanácti míst v továrních týmech MotoGP se pouze čtyři nezměnily - jen Rossi, Márquez, Pedrosa a Dovizioso tak nemění své sedačky.

A pouze tovární tým Repsol-Honda pojede 2017 v nezměněné jezdecké formaci.

V zákaznických týmech se toho moc nezměnilo: Hned čtyři týmy Marc VDS Honda, Avintia Ducati, Pramac-Ducati a LCR-Honda zůstaly v nezměněných jezdeckých sestavách i pro příští rok.

Tech3-Yamaha vyměnila oba jezdce, kteří odcházejí ke KTM a svou důvěru dal Hervé Poncharal dvěma nováčkům - šanci dostali Johann Zarco a Jonas Folger. Také Pull & Bear-Ducati nastoupí s úplně dvěma novými piloty - Alvaro Bautista a Karel Abraham pojedou místo Lavertyho a Hernandeze.

Tovární týmy MotoGP 2017

Movistar Yamaha
Valentino Rossi
Maverick Vinales

Ducati Corse
Jorge Lorenzo
Andrea Dovizioso

Repsol Honda
Dani Pedrosa
Marc Marquez

Suzuki Ecstar
Andrea Iannone
Alex Rins

Aprilia Racing
Sam Lowes
Aleix Espargaro

KTM
Bradley Smith
Pol Espargaro

Privátní týmy 2017

Tech3 Yamaha
Jonas Folger
Johann Zarco

LCR Honda
Cal Crutchlow

Pull & Bear Aspar Team
Alvaro Bautista
Karel Abraham

Avintia Ducati
Hector Barbera
Loris Baz

Pramac Ducati
Danilo Petrucci
Scott Redding

Marc VDS Honda
Jack Miller
Tito Rabat



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama