Reklama

Morbidelli bude týmovým kolegou Quartarara

26-letý Ital Franco Morbidelli nahradí v roce 2022 v továrním týmu Mavericka Viňalese. Týmy Yamaha Motor Racing a Yamaha Petronas SRT se dnes dohodly.

Jelikož Morbidelli měl smlouvu i na rok 2022 s týmem Petronas Yamaha, tak muselo dojít k setkání na nejvyšší úrovni: Této schůzky se zúčastnili manažer týmu Petronas-Yamaha-Razlan Razali, Wilco Zeelenberg a Johan Stigefelt za Yamaha Petronas SRT a za Yamaha-Factory vedoucí projektu MotoGP Takahiro Sumi, Yamaha Motor Racing-Managing Director Lin Jarvis a týmový ředitel Massimo «Maio» Meregalli.

Morbidelli prohrál titul mistra světa 2020 po získání celkem 5 pódiových umístění ve 14 závodech o pouhých 13 bodů proti Joanu Mirovi (Suzuki).

Nezapomínejme ale, že: Morbidelli odpadl v Jerezu kvůli poruše z 2. místa, na Spielbergu ho sestřelil Johann Zarco po manévru připomínajícím Harakiri ve druhé zatáčce.

Nyní musí Petronas Yamaha najít odpovídající jezdce: Zřejmě za Rossiho?...a nyní i za Morbidelliho. Manažer Kenan Sofuoglu dnes potvrdil, že jeho 24-letý svěřenec Toprak Razgatlioglu pojede i v sezónách 2022 a 2023 šampionát WorldSBK a bude bojovat o titul mistra světa (v současné době je turecký jezdec druhý se ztrátou 20 bodů za lídrem šampionátu Johnny Reou).

Možností místo Morbidelliho by bylo angažování Garretta Gerloffa z Texasu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama