Reklama

Místo Gina Rey pojede zřejmě Alt

V roce 2022 získal tým FCC TSR Honda France svůj druhý titul mistra světa Endurance, ale nejlepší zpráva přišla v dalších týdnech. Majitel a manažer týmu Masakazu Fujii navštívil Gina Reu v jeho londýnském bytě, našel ho v dobré náladě, neboť se populární Brit už zotavil z hrozné havárie 6. srpna v Suzuce.

Po tomto setkání, které rozhodlo o tom, že tým se pokusí obhájit #1 v FIM EWC v roce 2023, i když bez možnosti se «Speedy G» v sedle motocyklu...!

Gino Rea bude v nadcházejících měsících pokračovat ve svém rehabilitačním programu po zranění, které se mu stalo při pádu během posledního volného tréninku osmihodinovky Suzuka. Přirozeně Gino Rea není a nebude způsobilý k návratu do závodění, jeho hlavním cílem je totiž návrat do normálního života.

Také v roce 2023 bude FCC TSR Honda spoléhat na Joshe Hooka a Mike Di Meglia. První jmenovaný je v týmu de facto od roku 2015, zatímco mistr světa třídy 125 ccm z roku 2008 se k týmu připojil po svém triumfálním Bol d'Or z roku 2018. Jediným cílem je potvrzení kontinuity a bude na nich, aby dovedli CBR 1000RR k dalším novým triumfům.

Co se týče jména jezdce, který nahradí Gina Reu, tak jeho jméno bude oznámeno v blízké budoucnosti. Zpočátku se hovořilo o Alanu Techerovi, který byl s FCC TSR Honda korunován mistrem světa EWC 2017/2018 a nedávno se prosadil na Bol d'Or jako náhradník za Reu.

Nyní se ale ukazuje, že velkým favoritem na uvolněné místo je Florian Alt, který se v šampionátu MS-Endurance už léta objevuje s týmem Viltais Yamaha, a který také velmi úspěšně závodil na Bol d'Or. Německý jezdec bude také závodit s týmem Honda Holzhauer v IDM Superbike 2023, což představuje nejvhodnější možnou kombinaci.

Provizorní kalendář MS-Endurance 2023:

13. – 16.04: 24h Le Mans (Francie)
15. – 18.06: 24h Spa-Francorchamps (Belgie)
04. – 06.08: 8h Suzuka (Japonsko)
14. – 17.09: Bol d‘Or in Le Castellet (Francie)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama