Reklama

Manuel Puccetti: O Haslamovi a Kalexu

Manuel Puccetti - týmový manažer Kawasaki Puccetti Racing - se pochlubil svými plány na sezónu 2017 a také na tu příští: A figurují v ni jak britský jezdec Leon Haslam, tak také německá firma Kalex.

Zadní kyvnou vidlici od Kalexu - odvozenou od motocyklu Kalex Moto2 - zkoušel tento italský tým už na pondělních testech v Aragónu, když ji nechal zabudovat do motocyklu Kawasaki ZX-10RR. Kvůli limitu použitých motorů, kam se pochopitelně oficiální testy DWO započítávají, mohl ale Švýcar Randy Krummenacher odjet pouze 30 kol, přesto byl o 1,5 sekundy rychlejší než při svém nejlepším závodním kole. Dle Manuela Puccettiho trvá tento projekt už 4-5 měsíců a rozhodně bude pokračovat.

Dalším tématem rozhovoru pro GPOne bylo jméno Leona Haslama a jeho působení v tomto italském týmu. Aktuální lídr britského superbikového šampionátu je letos pod smlouvou přímo s továrnou Kawasaki a za tým Manuela Puccettiho pojede s wild card minimálně závod WorldSBK v Donington Parku: „Podle výsledků ve Velké Británii se rozhodneme, zda se Haslam zůčastní za náš tým s wild card ještě závodů v Jerezu a Losailu, kdy se nekonají závody BSB. V každém případě je Leon naším cílem jako jezdec na rok 2018“, nechal do svých plánů nahlédnout Manuel Puccetti.

Faktem je, že švýcarský Rookie šampionátu WorldSBK Randy Krummenacher, ačkoliv má k dispozici prakticky totožný materiál jako Jonathan Rea či Tom Sykes, příliš nezáří: Po 6 odjetých jízdách má na svém kontě pouhých 14 bodů, nejlépe byl odmávnut hned při premiéře na Phillip Islandu, a skromně se krčí v tabulce MS WorldSBK až na 16. místě.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama