Reklama

Lukáš Pešek po 8h v Suzuce

Skvělý závod s bohužel nešťastným koncem má za sebou v japonské Suzuce Lukáš Pešek. Během Osmihodinovky to dokonce jednu chvíli vypadalo na Top-5, potom ale v závěru dvojnásobný český vítěz GP havaroval...

Lukáš Pešek se zúčastnil prestižního závodu Coca-Cola Zero Suzuka 8 hours 2016 v týmu Rosetta Motorrad39 BMW, kde jeho týmovými spolujezdci byli Daisaku Sakai a Kenny Foray. Už během tréninku patřila tato sestava mezi 68 startujícími trojicemi pravidelně do Top-15 a potvrzovala to i dnešním výkonem v závodě samotném.

„Bylo to neuvěřitelné. Atmosféra, kterou jsem ještě nikde nezažil. Jsem hrdý, že jsem mohl startovat v týmu BMW Motorrad 39 s Daisaku Sakaiem a s Kenny Forayem. Všichni jsme dělali maximum pro co nejlepší výsledek a vytoužené Top-5. Musím říct, že jsem tomu chvíli i věřil, ale bohužel po závadě zadního světla jsme o tuhle sanci bojovat o Top-5 přišli. Ale nevzdali jsme to a z 18. místa se dotáhli až na 11. místo. Ale závodí se do posledního kola a Top-10 bylo na dostřel. Bohužel v mém posledním stintu,kdy jsem mě celkem fajn tempo,jsem najel na nějaký asi “kámen„ a byl jsem na zemi rychleji, než jsem se stihl nadechnout. Snažil jsem se ještě vrátit do závodu, ale z motorky tekl olej a voda a tak to znamenalo KONEC. Každopádně to byl obrovský zážitek. Myslím, že evropské týmy se mají co učit. Vidět půlku týmu v boxu brečet dojetím, tak to ani já jsem neudržel oko suché. Velké emoce. Dělali jsme maximum a doufám, že se sem za rok zase vrátím. Děkuji moc Daisaku Sakai za šanci tady startovat a jeho rodině a týmu za služby, které nám zde připravili.“, byl po skončení závodu hodně dojatý Lukáš Pešek.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama