Reklama

Luca Vitali hodnotí své závodění v Misanu místo Königa

31-letý Ital Luca Vitali hodnotí svůj debut v mistrovství světa superbiků s chladnou přehledností. V Misanu závodil s Kawasaki Orelac Movisio místo zraněného Čecha Olivera Koniga. V race 1 a race 2 odstoupil, zatímco v závodě Superpole skončil 18.

Vitali věděl, že tým není konkurenceschopný, ale pravděpodobně očekával lepší víkend vzhledem k tomu, že Misano je jeho domácí trať a v CIVu tam byl vždy silný.

„Věděl jsem, že je to těžké, ale upřímně jsem si myslel, že najdu pohodlnější motorku“, řekl Luca Vitali pro Corsedimoto. „I když jsem motorku neznal, dokázal jsem v první jízdě zajet dobré časy. Od té doby však ke zlepšení nedošlo. Všechno, co jsme na motorce zkoušeli, nefungovalo. Race 1 jsem nedojel kvůli problému s elektrikou, který tam mohl být. V Superpole se mně dařilo. Závod jsme absolvovali s pneumatikou, která má velkou přilnavost, a bojoval jsem s Vinalesem a Rabatem. Pravděpodobně, kdyby tam nebyla červená vlajka, mohl bych je nakonec předjet.“

Proč jsi skončil ve 2. závodě?

„Dali jsme gumu, kterou měli všichni, ale měla nulovou přilnavost, doslova bruslila. Hodně jsem riskoval a než bych havaroval, poškodit sebe i motorku, raději jsem zastavil v boxu. Vrátil jsem se na trať a zkusil jinou pneumatiku, abych zjistil, jestli ta předchozí není vadná, ale když jsem začal tlačit, tak to bylo stejné. Raději jsem zastavil, než bych spadl a snažil se dělat něco, co je zbytečné; raději jsem myslel na tým a vrátil se do boxů. Také proto, že mě teď čekají testy a závod CIV ve Vallelunge za dva týdny. „

Při zpětném pohledu byste přesto souhlasil s účastí v tomto závodu?

“Jel jsem do Misana, abych se pobavil. Když se v závodě daří, užívám si ho, když to ale špatné, tak ne. V Misanu to nedopadlo dobře, ale není to moje mistrovství a nemusím nic dokazovat. Myslím, že umím jezdit na motorce a ukázal jsem to v průběhu let, protože jsem závodil s lidmi, kteří jsou v Superbike vpředu: Někdy s Toprakem, s Rinaldim a dalšími. Abyste mohli posoudit jezdce, musíte ho vidět s dobrým motocyklem. Právě teď si myslím, že je to s Kawasaki velmi těžké, myslím, že je dost pozadu za ostatními, ale tohle je úroveň. V jediném dobrém závodě, který jsem odjel, byli tam ještě čtyři jezdci na Kawasaki. Očekával jsem, že zajedu rychleji, ale místo toho jsem jel pomaleji než v italském šampionátu, a to by vás mělo přimět o tom zapřemýšlet."

Uvidíme vás ještě v mistrovství světa?

„ Mám svůj tým v italském šampionátu superbiků. Daří se nám, bavíme se a děláme dobré výsledky. Nevím, co budu dělat v budoucnu. Mistrovství světa je moc hezké prostředí, je se zde hodně co učit a to se mi líbí. Určitě bych se rád vrátil, ale chtěl bych to udělat lépe.”

Zdroj: Corsedimoto.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama