Reklama

Laverty bude šéfem týmu Bonovo BMW

Během závodního víkendu v Mostě oznámil Eugene Laverty že po skončení sezóny 2022 ukončí svou aktivní kariéru. Zároveň šéf Bonovo Jürgen Röder oznámil, že se Laverty stane 20% majitelem tohoto týmu.

36-letý Eugene Laverty (vicemistr světa 2013, celkem 230 startů v šampionátu: 13 vítězství a 35 podiových umístění) byl během své závodní kariéry pronásledován zraněními jako žádný jiný ze špičkových pilotů. Proto jeho oznámení o ukončení závodní činnosti nebylo zas takovým překvapením.

Eugene Laverty se stane 20% majitelem týmu Bonovo (toto obdrží gratis jako vstupní kapitál) a bude mít na starosti péči o sponzory, bude ale také pracovat jako Riding-Coach a testovací pilot.

„Tato myšlenka mě napadla v okamžiku, kdy jsem viděl film od BMW, kde Eugene imitoval Jamese Bonda“ vysvětluje majitel týmu Bonovo Jürgen Röder, kterému už bylo 60. let, a chtěl by pracovat v dosavadní pozici už jen několik let.

„Nesmíme zapomínat ani na jeho paní Pippu, kterou s jejími kontakty zná v superbikovém paddocku snad každý“, doporučuje dále Röder.

Tuto novou roli Lavertyho podporuje také vehementně ředitel divize Motorsport u BMW Marc Bongers.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama