Reklama

König chce ve Francii první body

Má za sebou měsíční pauzu, o víkendu už bude Oliver König řádit na okruhu ve Francii. Právě v Magny-Cours bude pokračovat šampionát superbiků. A minulý závod v Mostě českého jezdce bolel hodně, protože ho odjel se zlomeninou nohy.

„Čtrnáct dní jsem musel chodit o berlích, pak jsem nohu pomalu zatěžoval a mělo by to být už dobrý,“ dodal König ze španělského týmu Orelac Racing. V pátek bude mít tréninky, o víkendu pak ostrý závodní program.

Začíná mu druhá část sezony, ve které bude ještě šest závodních víkendů. König je odhodlaný a chce v ní ukořistit své první body v MS superbiků. To je jeho hlavní cíl. Vždyť v srpnu v Mostě vybojoval dvakrát šestnácté místo, ale zároveň si na třikrát zlomil po pádu v Superpole Race kůstku v nártu u nohy. „Myslel jsem si zpočátku, že to bude prkotina, ale když jsem se vzbudil v pondělí po závodech, tak jsem fakt nemohl chodit,“ popsal König, který léčbu řešil v kryosauně a s doktorem.

„Ten mi řekl, že se mohla dát noha do sádry. Podle něho byla kost celkem rozštípaná, šlo o tříštivou zlomeninu,“ tvrdil nováček v MS superbiků. König už ale zraněnou nohu zatížil na testech v Barceloně v minulém týdnu. Tam za dva dny najezdil 112 kol. „Cítil jsem se dobře, jen jsme museli trochu uříznout na motorce stupačku, abych nestál na té hlavičce, ale uprostřed. Jak jsem totiž vyjel, tak jsem se nemohl pořádně zatlačit na špičku přes bolest. Pak to ale šlo,“ popisoval komplikace König, který si v letošní sezoně přivodil už třetí zlomeninu.

Kvůli zdravotním komplikací je možné, že bude muset španělský tým upravovat motorku také ve Francii. „Uvidíme, až si na ní sednu a zatížím špičku nohy. Byl jsem na flattracku, po čtyřech a třech jízdách to začalo bolet, ale pak to bylo dobré,“ dodal český jezdec, na kterého čeká pořádná porce závodů. V superbicích se navíc podívá do Argentiny, Indonésie nebo Austrálie. „Rád bych už získal svůj první bod v šampionátu, hlavně si ho vybojoval po dobrém souboji s konkurencí. Ta je v letošní sezoně extrémně velká.“

Stav šampionátu WorldSBK: 1. Alvaro Bautista Ducati 298 bodů; 2. Jonathan Rea Kawasaki 267; 3. Toprak Razgatlioglu Yamaha 260; 4. Andrea Locatelli Yamaha 148; 5. Michael Rinaldi Ducati 134; 6. Iker Lecuona Honda 127; 7. Axel Bassani Ducati 115; 8. Alex Lowes Kawasaki 113; 9. Scott Redding BMW 110; 10. Xavi Vierge Honda 79; 11. Loris Baz BMW 65; 12. Garrett Gerloff Yamaha 55; 13. Philipp Öttl Ducati 40; 14. Lucas Mahias Kawasaki 31; 15. Luca Bernardi Ducati 23; 16. Roberto Tamburini Yamaha 23; 17. Eugene Laverty BMW 18; 18. Xavi Fores Ducati 12; 19. Kohta Nozane Yamaha 12; 20. Michael van der Mark BMW 11; 21. Ilya Mikhalchik BMW 10; 22. Christophe Ponsson Yamaha 8; 23. Leon Haslam Kawasaki 4; 24. Hafizh Syahrin Honda 4; 25. Tarran Mackenzie Yamaha 3; 26. Peter Hickman BMW 2; 27. Leandro Mercado Honda 2; ...Oliver König Kawasaki 0.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama