Reklama

Jordi Torres zůstává v MotoE

Dvojnásobný vítěz World Cupu kubatury MotoE Španěl Jordi Torres se bude muset i v příští sezóně 2022 spokojit se závoděním v tomto šampionátu, eventuální přestup do MS-Moto2 zůstává pouze tichým přáním.

Po dvou ziscích titulu šampióna MotoE doufal 34-letý zkušený pilot, že se vrátí do MS-Moto2, kde dosud vyhrál jeden závod (Sachsenring 2013 se Suterem týmu Aspar). Ale ve svých 34 letech už nepatří Jordi Torres k cílové skupině týmových manažérů prostřední kubatury Grand Prix.

Španělský zkušený jezdec musel vzít na vědomí, že Moto2 tým od Sita Ponse bude v sezóně 2022 startovat ve složení Aron Canet a Jorge Navarro a on sám pojede pouze šampionát MotoE, potřetí v řadě.

Torres se stal dvakrát španělským šampionem Moto2 a 2015 až 2019 závodil v MS-Superbike. 2015 s motocyklem Aprilia dokázal jeden závod vyhrát a sezónu ukončil celkově v Top-5. Potom se ale Aprilia stáhla oficiálně ze šampionátu, Torres to zkoušel s motocykly BMW, MV Agusta a Kawasaki; ovšem během 4 let nezajel ani jedno pódiové umístění.

A tak se musel spokojit se závoděním ve španělském šampionátu ESBK.

Mimochodem: Jako náhradník za Tito Rabata závodil Jordi Torres koncem sezóny 2018 i v pěti závodech MotoGP s Ducati, ale pouze v deštivém finále ve Valencii dokázal bodovat za 15. místo...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama