Reklama

Ježkova Achillova pata: Druhá polovina sezóny

Motocyklový závodník Ondřej Ježek patří bezpochyby k nejlepším současným českým závodníkům, o tom nepochybuje vůbec nikdo. Přesto se mu nějaký ten průlom do nejvyšších pater nedaří a většinou se to projeví až ve druhé polovině sezóny.

Nejlépe o tom hovoří statistika bodů a výsledků z posledních třech sezón. Jeho Achillovou patou je tedy vždy druhá polovina sezóny.

Podívejme se statisticky na poslední tři sezóny, včetně té aktuální očima čísel

V roce 2014 získal v kubatuře STK FIM 1000 6. místo celkově, ovšem v posledních třech závodech nasbíral pouhých 11 bodů. Přitom po polovině sezóny byl průběžně na P3.

O sezónu později, opět v kubatuře STK FIM 1000, tedy 2015, z toho bylo 5. místo celkově, v posledních třech závodech si ale vyjel pouhých 16 bodů, přitom po polovině minulé sezóny byl v Top-3.

V právě probíhající sezóně 2016 mu po deseti odjetých závodech patří v šampionátu WorldSSP 14. místo. V posledních 5 závodech mistrovství světa ale získal jen 3 body, když ovšem v Misanu nesměl startovat kvůli zranění oka. Přitom po polovině odjetých závodů - tedy po 5 z 10 byl průběžně na P9.

A jak z tohoto začarovaného kruhu? Těžko říci, možná by se dalo použít okřídlené přísloví Babo raď.

Do konce šampionátu WordSSP ještě chybí 2 závody, na Top-10 chybí Ježkovi 10 bodů, což není zas nemožné, nacházet se po skončení sezóny 2016 v elitní desítce.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama