Reklama

Ježek jezdeckým koučem Königa, nový motor bude v Misanu

Oliveru Königovi v mistrovství světa superbiků pomáhá nyní Ondřej Ježek. Bývalý závodník se zkušenostmi ze supersportů nebo superbiků je součástí týmu Orelac Racing Movisio v pozici jezdeckého kouče. Pohybuje se přímo u tratě a společně analyzují jezdecký styl.

„Pomáhá mi to hlavně psychicky, nebudu na závodech sám a společně lépe přicházíme na různé zlepšováky,“ pochvaluje si spolupráci König, kterého čeká o víkendu program v Barceloně. „Cílem je patřit mezi nejlepší superbikery světa a myslím, že je Oliver na dobré cestě. Jen je potřeba vytrvat,“ dodal Ježek.

Má unikátní závodní zkušenosti, které chce využít ve prospěch Königa. Čtyřikrát se dostal Ondřej Ježek do elitní desítky v šampionátu supersportů a v elitní třídě superbiků dojel v roce 2017 v Portugalsku na 11. místě. To bylo jeho kariérním maximem. Zároveň absolvoval nejtěžší vytrvalostní motocyklové závody. „Naše spolupráce začala po Indonésii. Oliver byl trénovat několik dní v Brně a tak jsem mohl trochu víc poznat jaký je člověk a jezdec, přestože se známe už dlouho. První společný závod v Assenu byl podle mého názoru povedený,“ hodnotil Ježek.

V Nizozemsku skončil König na šestnáctém místě, což je jeho doposud nejlepší umístění v letošní sezoně. „Mám s ním více klidu a zároveň zábavy. Navíc více očí více vidí. Ondra v Assenu chodil kolem trati a natáčel videa, pak jsme se na to koukali. Řekl mi, co mám dělat v dalších trénincích, na co se soustředit. Díky jeho zkušenostem mi má co poradit,“ je nadšený ze spolupráce König, který se chce v MS superbiků posouvat.

„Myslím, že je ještě potřeba doladit jeho jízdní styl na silnou motorku, speciálně ve výjezdech ze zatáčky. Jinak jsou jeho píle i potenciál velké. Já bych Oliverovi moc přál pravidelné bodované pozice již v letošním roce,“ doplnil Ježek.

O víkendu budou společně bojovat na okruhu v Barceloně. Také zde bude mít český závodník k dispozici motorku, jakou měl v Nizozemsku. Tedy loňský model se zcela novým podvozkem. Nové díly jsou však už na dohled.

„Nová sériová motorka kawasaki už dorazila. Poslouží nám z ní hlavně nový motor, který momentálně připravuje jistý ladič v Itálii. Do Barcelony se však nestihl nainstalovat, měl by být k dispozici pro příští závod v Misanu,“ vysvětlil Miloš Čihák, jezdcův manažer z Movisio Racing.

Ježkova kariéra v šampionátu MS je následující: Objel v sezónách 2017 a 2018 celkem 38 závodů WordSBK a v letech 2011, 2012 a 2016 celkem 23 závodů WorldSSP.

Stav šampionátu WSBK: 1. Alvaro Bautista (E) Ducati 174 bodů; 2. Toprak Razgatlioglu (TR) Yamaha 118; 3. Andrea Locatelli (I) Yamaha 104; 4. Axel Bassani (I) Ducati 77; 5. Jonathan Rea (GB) Kawasaki 73; 6. Michael Rinaldi (I) Ducati 54 7. Danilo Petrucci (I) Ducati 51; 8. Dominique Aegerter (CH) Yamaha 50; 9. Xavier Vierge (E) Honda 49; 10. Alex Lowes (GB) Kawasaki 44; 11. Remy Gardner (AUS) Yamaha 37; 12. Scott Redding (GB) BMW 34; 13. Iker Lecuona (E) Honda 33; 14. Philipp Öttl (D) Ducati 30; 15. Garrett Gerloff (USA) BMW 23; 16. Michael vd Mark (NL) BMW 19; 17. Loris Baz (F) BMW 6; 18. Lorenzo Baldassarri (I) Yamaha 6; 19. Hafizh Syahrin (MAL) Honda 4; 20. Tom Sykes (GB) Kawasaki 1; Oliver Konig (CZE) Kawasaki 0



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama