Reklama

Ital Fabio Menghi se vrací do WorldSBK s wild card

Nepříliš početné - proti sezóně 2016 - startovní pole WorldSBK dostane posilu, neboť se do něho vrací Fabio Menghi s týmem VFT Ducati po úspěšných testech na okruhu Cartagena.

30-letý pilot Fabio Menghi z Říma se vrací se svým rodinným týmem Ducati VFT do šampionátu WorldSBK 2017 jako jezdec s wild card.

2016 na Phillip Islandu měl nepříjemný crash italský jezdec Fabio Menghi. Potom ho v závodech nahradili v sedle Panigale třeba jeho krajané Matteo Baiocco nebo Luca Scassa, přičemž Fabio se pokusil o comeback nejdříve v Misanu a později v Laguna Sece. Ani jeden comeback ovšem nebyl úspěšný a Menghi se závodů nezúčastnil.

Na sezónu 2017 byl dlouho veden italský jezdec ve stabilním startovním poli, ale ani v tuto dobu nedošlo ke kýženému obratu. Důvodem bylo obnovené poranění nervu v rameni po australském pádu.

Nyní v uplynulých dnech absolvoval tým Ducati VFT s pilotem Menghim testování na okruhu Cartagena a po něm bylo rozhodnuto, že se 30-letý jezdec zúčastní jako jediný jezdec týmu VFT Racing několika závodů WorldSBK s wild card.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama