Reklama

IRRC-Superbike v Hořicích kořistí Marka Červeného

Češi jsou na těžkém okruhu v Hořicích dnes k neporažení: Po Kamilu Holánovi v IRRC-Supersport dokázal vyhrát Marek Červený první dnešní závod IRRC-Superbike a nakonec zde slavil nejlepší český jezdec road racingu vítězný double.

Český polesetter Marek Červený na BMW vyhrál s náskokem 10.657 sec. na pouhých 5 kol zkrácený závod IRRC-Superbike v Hořicích. Závod musel přerušen kvůli pádu Švýcara Lukase Maurera, ten zajel výborně Qualifying a dostal se do čela první jízdy IRRC-Superbike. Pak ale v městské části okruhu havaroval, z tohoto crashe ale vyvázl bez zranění. Druhý byl v cíli sprintérského závodu odmávnut Němec Didier Grams s motocyklem stejné značky a stupně vítězů dokompletoval lídr šampionátu Belgičan Sebastien Le Grelle, rovněž na BMW (+ 11.184). Na čtvrtém místě byl odmávnut český jezdec Kamil Holán - BMW (+12.202), Top-5 dokompletoval další lokalmatador Petr Bičiště - rovněž BMW (22.088).

Následovali Fin Erno Kostamo - BMW, Nizozemec Johan Fredkriks - Kawasaki, a elitní desítku uzavřela trojice domácích pilotů v pořadí osmý Pavel Tomeček (Kawasaki), devátý Josef Lukšík (Honda) a desátý Aleš Nechvátal (Yamaha).

Ve druhém závodě se jelo opět pod taktovkou českého jezdce, který vyhrál s náskokem 4.175 sekundy. Druhý byl v cíli odmávnut lídr šampionátu Sebastien Le Grelle, stupně vítězů dokompletoval další český jezdec Petr Bičiště (+ 7.185). Čtvrtý dojel Kamil Holán (+ 22.697) a Top-5 dokompletoval Didier Grams (+27.857).

Následovali stejně jako v první jízdě Erno Kostamo, Johan Fredriks a Top-10 dokompletovali dva domácí jezdci Pavel Tomeček a Josef Lukšík, desátý skončil Němec Timo Schönhals - Yamaha, když Aleš Nechvátal byl odmávnut těsně za Top-10.

V šampionátu IRRC-Superbike je po Hořicích na čele Sebastian Le Grelle s 217 body. Na druhé místo se vítězným doublem v Hořicích probojoval Marek Červený (187), třetí je potom Didier Grams (171). Na místě čtvrtém následuje Erno Kostamo (112), Top-5 kompletuje Johan Fredriks (97). Stejný počet bodů má i šestý Petr Bičiště (97) a dále jsou v elitní desítce Lukas Maurer (72), Kamil Holán (62), David Datzer (50) a Juha Kallio (48). Pavel Tomeček je s 45 body na P11, Aleš Nechvátal (22 bodů) na P16 a Josef Lukšík (19) na P17.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama