Reklama

IRRC letos bez Těrlicka

Závodní motocyklový seriál na přírodních silničních okruzích «International Road Racing Championship» se letos pojede bez závodu na severu Moravy, tedy bez Těrlicka.

V kalendáři na novou sezónu 2020 tak zůstalo pouze 5 závodních víkendů, tedy 10 jízd o mistrovské body v IRRC. Těrlicko, ačkoliv původně v provizorním kalendáři bylo, nyní z něho vypadlo a nebylo nahrazeno žádným jiným závodem. Oficiálním důvodem vyřazení Těrlicka - plánovaný termín 13. a 14. června 2020 - z kalendáře IRRC byla termínová kolize s kultovní klasikou Tourist Trophy na Isle of Man (30. května – 12. června) a pořadatel ze severu Moravy na změnu termínu nepřistoupil.

Šampionát International Road Racing Championship vznikl 2010 z původního «Poháru 3 národů», který se konal v nizozemském Hengelu, belgickém Oostende a německém Frohburgu.

Mezitím se International Road Racing Championship etabloval jako nedílná součást evropských závodů Roadracingu. Brit Davey Todd se stal celkovým vítězem IRRC-Superbike 2019. Několikanásobný mistr světa EWC Matthieu Lagrive z Francie pak vyhrál šampionát IRRC-Supersport.

Termínový kalendář IRRC na sezónu 2020 obsahuje deset závodů, které se pojedou tradičně na těchto okruzích: Hengelo (NL), Imatra (FIN), Chimay (B), Hořice (CZ) a Frohburg (D).

International Road Racing Championship - termíny 2020

09. a 10. května - Hengelo (Nizozemí)

03., 04. a 05. července - Imatra (Finsko)

24., 25. a 26. července - Chimay (Belgie)

15. a 16. srpna - Hořice (Česká republika)

19. a 20. září - Frohburg (Německo)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama