Reklama

IRRC Imatra: Vítězství pro Ruttera a Le Grelleho, Červený 5. & 7.

Po vydařené premiéře v loňském roce se sešli aktéři International Road Racing Championshipu na bývalém okruhu Grand-Prix v Imatře k druhému závodnímu víkendu seriálu IRRC, který se jede v rámci «53. Imatranajo».

V Qualifying IRRC Superbike zajel nejrychleji Sebastien Le Grelle časem 1:51,957 min. a jako jediný se dostal pod hranici 1:52. Druhý skončil Pauli Pekkanen (FIN), třetí pak Marek Červený (CZ), dále Michael Rutter (GB), Erno Kostamo (FIN), Alex Polita (I), Dan Kneen (GB) a Didier Grams (D)....11 Kamil Holán, 13. Petr Bičiště, 19. Pavel Tomeček a 25. Aleš Nechvátal.

V prvním závodě projeli v Top-3 v pořadí Michael Rutter, Dan Kneen a Alessandro Polita. Čtvrtý byl odmávnut Sebastian Le Grelle, jelikož ale měl do závodu jump start, tak dostal časovou penalizaci, byl nakonec klasifikován na 9. místě, a před ním se ještě umístili Erno Kostamo, Marek Červený, Pauli Pekkanen, Juha Kallio a Didier Grams.

Ve druhém závodě se podařila rutinovanému Belgičanovi odveta a vyhrál ho před Alessandrem Politou, třetí dojel Michael Rutter, a další pořadí v cíli bylo Dan Kneen, Erno Kostamo a Pauli Pekkanen. Didier Grams obsadil místo osmé, před ním se umístil Marek Červený jako sedmý, naopak Lukas Maurer a Martin Partelpoig dokompletovali Top-10.

IRRC Superbike – Imatra, závod 1: 1. Michael Rutter, 2. Dan Kneen, 3. Alessandro Polita, 4. Erno Kostamo, 5. Marek Červený. 6. Pauli Pekkanen, 7. Juha Kallio, 8. Didier Grams, 9. Sebastien Le Grelle, 10. Martin Partelpoig; A dále: 14. Kamil Holán, 18. Petr Bičistě, 22. Aleš Nechvátal, 29. Josef Lukšík, Pavel Tomeček se kvůli crashi restartovaného závodu nezúčastnil.

IRRC Superbike – Imatra, závod 2: 1. Sebastien Le Grelle, 2. Alessandro Polita, 3. Michael Rutter, 4. Dan Kneen, 5. Erno Kostamo, 6. Pauli Pekkanen, 7. Marek Červený, 8. Didier Grams, 9. Lukas Maurer, 10. Martin Partelpoig; A dále: 13. Kamil Holán, 14. Petr Bičiště, 22. Aleš Nechvátal, 28. Josef Lukšík.

V šampionátu IRRC-Superbike vede Sebastien Le Grelle se ziskem 86 bodů, následují Didier Grams (66), Marek Červený (65), Erno Kostamo (53), Martin Partelpoig (43), Lukas Maurer (35), Juha Kallio (33), Johan Fredrieks (33), Kamil Holán (28) a Petr Bičiště (28). ; A dále: 13. Aleš Nechvátal (11) a 14. Pavel Tomeček (10). .

Pierre Yves Bian a Joey Den Besten si rozdělili mezi sebou vítězství v kubatuře Supersport International Road Racing Championshipu ve finské Imatře.

V Qualifying byl nejrychlejším Pierre Yves Bian (F) časem 1:57,502 min. a získal tak Pole-Position před Joey Den Bestenem (Yamaha/NL). Na místech 3 až 6 se umístili Wolfgang Schuster (Yamaha), Thomas Walther (Yamaha), Christian Schmitz (Yamaha) a Jochen Rotter (Suzuki). Za Top-6 skončil na 7. místě Kamil Holán, Slovák Miloslav Sloboda byl 17., Vladimír Šnajdr 22.

První závod byl přerušen po hromadném pádu v retardéru, ve kterém byli integrováni mj. Kamil Holán, Wolfgang Schüster a Laurent Hoffmann a do restartovaného závodu už nenastoupili. Pierre Yves Bian vyhrál zajímavý sprintérský závod na 6 kol, za ním se umístili Den Besten, Walther, Schmitz, Caljouw a Rotter....17. byl odmávnut Vladimír Šnajdr, Slovák Miroslav Sloboda na výborném 11. místě.

V prvním kole druhého závodu Supersport musel vzdát pro technický defekt Bian, čímž se uvolnilo pole pro Joey Den Bestena, a ten nabídnuté příležitosti využil a dostal se i do čela celkové klasifikace. Na stupních vítězů ho doplnili Thomas Walther a Christian Schmitz. Kamil Holán obsadil místo 7., Slovák Miroslav Sloboda dokompletoval Top-10 a Vladimír Šnajdr se umístil na 14. pozici.

IRRC Supersport – Imatra, závod 1: 1. Pierre Yves Bian, 2. Joey Den Besten, 3. Thomas Walther, 4. Christian Schmitz, 5. Ilja Caljouw, 6. Jochen Rotter, 7. Anssi Koski, 8. Max Gaube, 9. Sammy Ahonen, 10. Sebastian Frotscher; A dále: 11. Miroslav Sloboda (SVK), 17. Vladimír Šnajdr.

IRRC Supersport – Imatra, závod 2: 1. Joey Den Besten, 2. Thomas Walther, 3. Christian Schmitz, 4. Jochen Rotter, 5. Anssi Koski, 6. Max Gaube, 7. Kamil Holán, 8. Tapio Mustonen, 9. Sebastian Frotscher, 10. Miroslav Sloboda ; A dále: 14. Vladimír Snajdr.

V šampionátu IRRC-Supersport je na čele Joey Den Besten (70), dále Thomas Walther (65), Pierre Yves Bian (61), Davy Thoonen (45) a Christian Schmitz (44). Kamil Holán (32) je 7., Vladimír Šnajdr (13) na P13.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama