Reklama

IDM*Superbike v Assenu bez Halbicha

IDM*Superbike v Assenu se tento víkend pojede bez českého jezdce Jana Halbicha, který se zranil v prvním volném tréninku.

Jan Halbich to sice ve druhém ještě jednou zkusil, ale bolesti byly příliš silné a český jezdec neměl v paži vůbec žádnou sílu. A co se vlastně stalo?

„Jan havaroval v prvním volném tréninku a přivodil si natržení bicepsu na parvé ruce. No a v takovém stavu není možné řídit superbikový motocykl“, vysvětloval týmový šéf Jens Holzhauer.

Halbich je zdá se přímo specialistou na neobvyklá zranění: Vloni si poranil palec, který ho dlouhou dobu negativně omezoval. Rovněž zlomenina kostrče - tu má rovněž na své listině - není častým zraněním motocyklových závodníků.

„Pád byl shodou hodně nešťastných záležitostí, změnili jsme na set-upu nějaké maličkosti a on spadl hned v prvním kole při rychlosti maximálně 45 km/h“, vykládal o celé záležitosti Jens Holzhauer.

Halbich se musí nyní podrobit kontrole na specializované klinice, aby se vyloučilo poškození nervu.

„Zde v Assenu si připíšeme dvě nuly. Ale na Lausitzringu a na Hockenheimu budeme určitě přitom. Pokud nebude moci ještě závodit Jan, tak nastoupíme s jiným jezdcem. Jan je ještě hodně mladý a musí se učit. V našem tříletém projektu jsme přesně dle plánu. 2017 pak bude hotova nová Honda“, uzavřel vše Holzhauer.

Foto: Jörg Wiessmann



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama